Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15839087 www.bgdnes.bg

Прокурорът Бисер Михайлов пребил жена си пред дъщерята (ОБЗОР)

Синът му е известен побойник, съдят го за закани за убийство

Има съмнения, че и преди е посягал на съпругата си

Пернишкият прокурор Бисер Михайлов, баща на известния побойник Васил Михайлов, преби съпругата си пред очите на дъщеря им в дома им в миньорския град. Сигналът за боя е изпратен в софийската прокуратура, защото тя разследва престъпленията, извършени от магистрати.

В ранните часове на днешния ден в Софийска градска прокуратура постъпва сигнал от ченгетата в Перник. Местните полицаи казват на столичните прокурори, че колегата им от Окръжна прокуратура в Перник Бисер Михайлов е пребил брутално съпругата си в условията на домашно насилие. Полицаите от Перник разбират за екшъна не е от кой да е, а от самата дъщеря на прокурора, която го издава на органите на реда. По неофициални данни битата жена има няколко травми, една от които е черепно-мозъчна, но това предстои да стане ясно.

Реклама

"Най-вероятно става въпрос за средна телесна повреда, тъй като жената е загубила съзнание след бруталния удар. Някои от свидетелите разказаха пред полицията, че жената е припаднала, след като е бил ударена. Това може да означава, че има черепно-мозъчна травма, но това предстои да се разбере от назначената съдебномедицинска експертиза. Освидетелствани са и Бисер Михайлов и съпругата му. Към момента версията, по която се работи, е, че първоначално е имало вербален конфликт, който впоследствие е прераснал в побой. Жената има няколко телесни повреди." Това каза на извънреден брифинг зам. административният ръководител на Софийската градска прокуратура Христо Кръстев.

"Прокурорът остава в ареста за 72 часа, предстои да му бъде повдигнато обвинение", допълни градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Кръстев добави, че в Софийската градска прокуратура до момента не са постъпвали сигнали за упражнявано насилие от страна на Бисер Михайлов към близките му. Предстои да бъдат поискани справки от прокуратурата в Перник, за да се разбере дали има и други оплаквания срещу пернишкия прокурор.

Прокурор Кирилова добави, че в момента се проверява дали става въпрос за системно насилие, било то психически или физическо. Това ще стане ясно от разпити на близки на прокурорската фамилия.

Вчера на място бе изпратен следовател от Софийската градска прокуратура, който вече извърши оглед на дома на прокурора, където е станал побоят. Към момента са разпитани и свидетели, включително дъщерята на прокурора.

Припомняме, че преди години Бисер Михайлов беше и кандидат за окръжен прокурор, но не бе избран, тъй като името му беше замесено в друг криминален сценарий. В прокуратурата беше внесен сигнал срещу него от гражданин, който твърдеше, че е тормозен от две организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотици. В първия сигнал този човек твърдеше, че Бисер Михайлов и брат му били част от едната банда.

Реклама

През 2010 г. пък маскирани полицаи нахлуха в дома на Михайлов и той беше обвинен в изнудване и лихварство, но разследването беше прекратено и през 2013 г. прокурорът бе възстановен на работа.

Предстои Софийската градска прокуратура да предложи на и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов да поиска от ВСС отстраняването на пернишкия прокурор от длъжност. Ако бъде задържан под стража, Бисер Михайлов автоматично ще бъде премахнат от поста си на прокурор в Перник според закона. Разследването срещу Михайлов продължава, както и делата срещу сина му.

 Крушата не пада по-далече от дървото!

Синът на Бисер Михайлов - Васил Михайлов, бе привлечен към наказателна отговорност за нанасянето на телесна повреда от 11 юни 2022 г.. Тогава прокурорският син прекара 5 месеца в ареста, но след това бе пуснат под домашен арест. Още на следващия ден се появиха сигнали, че Михайлов нарушава наложената му мярка за неотклонение. След проверка бе установено, че гривната му за проследяване невинаги е излъчвала сигнал. На 10 ноември Темида отново го тикна зад решетките.

Васил Михайлов е подсъдим за общо 10 престъпления, сред които причиняване на леки и средни телесни повреди по хулигански подбуди и закана за убийство. През април прокурорският син се призна за виновен по друго дело. Отново за побой, но този път в Созопол. Тогава Михайлов се размина с 1 година и 6 месеца пробация и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.. Последните две обвинения са за брутален побой над бившата му приятелка, която разказа пред медиите за ужаса, който преживяла с него. Според обвинението в рамките на една година Михайлов се е заканвал на момичето 4 пъти и именно заради това й е наложена охрана. По-късно прокурорският син призна само две от обвиненията си. За тях получи 20 месеца затвор и 4 години изпитателен срок. Делата по другите обвинения тепърва ще се гледат.

Четете още

Поредна смяна на съдията по делото срещу прокурорското синче

Поредна смяна на съдията по делото срещу прокурорското синче

Прокурорският син от Перник заплашвал съдебен охранител в ареста (Видео)
Прокурорският син от Перник заплашвал съдебен охранител в ареста (Видео)

Прокурорският син от Перник заплашвал съдебен охранител в ареста (Видео)

Реклама
Реклама
Реклама