Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15955934 www.bgdnes.bg

МИР НА ПРАХА Ѝ! Почина вдовицата на Тончо Русев

Единствената, която съм обичал, последната ми песен е за нея, казваше приживе маестрото

Композиторът Тончо Русев се събра на небето със съпругата си Елена.

Авторът на "Незабрава", "Телефонна любов", "Панаири", "Горчиво вино" и т.н. си отиде през април 2018 г. Съпругата му Елена го надживя с 5 години и половина. Тя е починала преди три дни, съобщиха близки до семейството. До последно Елена бе под грижите и вниманието на своята дъщеря и внучка, носеща името й. Щастлива бе да дочака и правнучка.

Реклама

От фамилията твърдят, че жената на Русев не се страхувала от смъртта и приемала философски болестите.

"Липсва ми Тончо, разбира се. Всеки път като щракне вратата, го чакам, все ми се струва, че е той." Това каза вдовицата на големия композитор в последния разговор с "България Днес".

Последната песен, написана от Тончо Русев, бе посветена именно на съпругата му. "Това е единствената жена, която съм обичал", бе категоричен маестрото за Елена. Вече много болен, той дава "Безумна любов" на любимците си - Катя и Здравко от дует "Ритон". Те я записват и представят малко преди кончината на маестрото.

"Катя, моля те, преди да изпеете песента, да обявиш, че тази песен я посвещавам на моята съпруга Елена", казва по телефона Русев на певицата. Той така и не можа да присъства на концерта им в НДК. Единствената внучка на великия композитор - Елена Хаджистоянова, роди момиченце миналата година, което кръсти Антония на дядо си. Приятели не пропуснаха да честитят новия член на фамилията на Елена и избраника й Петър Младенов.

Двамата се ожениха в началото на бременността на Елена. На размяната на обетите им присъствала и съпругата на Тончо Русев Елена, на която внучка им всъщност е кръстена.

Елена придружаваше на всяка изява популярния си дядо. На всичките му концерти до двамата беше и майка й Албена.

"Дядо много ми липсва! Знам, че е щастлив за мен в момента и се радва, че детето ми носи неговото име", заявява Елена. Красавицата е доволна, че името на дядо й не е забравено, а неговите песни вечно ще звучат.

Редакцията изказва съболезнования на семейството!

Четете още

Милиционер обира Тончо Русев

Милиционер обира Тончо Русев

Лили прати цветя за Тончо

Лили прати цветя за Тончо

Реклама
Реклама
Реклама