Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15971683 www.bgdnes.bg

Тотомилионерът от Козлодуй забегна в чужбина

30 дни след като удари джакпота 

Никой не знае кой е победителят 

Новият тото милионер забегна в чужбина, купи имоти в София и напусна родния си дом. Това са само част от предположенията на жителите на Козлодуй. Самите те все още гадаят кой е новият милионер от тото, а мистерията продължава да се заплита.

Точно преди месец, на 26 септември, стана ясно, че България има нов тото милионер, при това с втора по размер сума, спечелена по този начин. Удареният джакпот в най-популярната игра 6 от 49 за 76-ия тираж бе 9 667 090 лв. Първенецът в историята на тотото падна в Сливен през миналата година. Печалбата бе 11 715 402 лв. Тогава притежателят на ценния фиш се появи в централата на тотото в София, за да си уреди получаването на парите. Според правилата на милионера се превеждат суми всеки месец в продължение на 14 години.

Реклама

На трето място вече е джакпотът от 9 501 430,40 лв. от 2019 г., който обаче бе поделен от четирима познали. Всеки от тях взе по 2 375 357,60 лв.

"България Днес" се свърза с Българския спортен тотализатор, които отказаха да дадат повече информация за новия победител. От тотализатора съобщиха, че печелившият фиш е подаден в Козлодуй, а дали печалбата е потърсена, няма да коментират.

"Кой спечели от тотото, беше тема номер 1 в града и околието. Няма гражданин, който да не е обсъдил това с близки и приятели. Месец по-късно темата се забрави и сега изобщо не се говори кой е този човек", разказа пред вестника Зоя Илиева, председател на квартален клуб на пенсионера "Турлашка махала" в Козлодуй.

По мнението на Зоя новият милионер на България отдавна се е покрил, напуснал е Козлодуй и вероятно вече е в чужбина или е станал столичанин.

"Кой ще си признае ако спечели такава голяма сума? Всеки би си мълчал", възкликва пенсионерката и допълва: "На мен ако ми се паднат толкова много пари, със сигурност няма да кажа съгражданите ми и ще се позамисля, преди да споделя дори на близки и приятели".

Четете още

Тото милионерът вдигна купон с ракия
Тото милионерът вдигна купон с ракия

Тото милионерът вдигна купон с ракия

Тотомилионерът от с. Покровник, братовчед на кмет на две села
Тотомилионерът от с. Покровник, братовчед на кмет на две села

Тотомилионерът от с. Покровник, братовчед на кмет на две села

Реклама
Реклама
Реклама