Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15998949 www.bgdnes.bg

ВАЖНО! Избираме кмет с машина или бюлетина

Без вот в чужбина 

Изписваме със син химикал X или V върху хартията 

Утре гласуваме за общински съветници, кметове на общини, кметове на райони (София, Варна и Пловдив) и кметове на кметства. Избор за кмет на кметства се прави в населени места, които имат население над 100 души с регистриран постоянен адрес.
В случай че избирателят не желае да гласува в един вид избор, той не получава бюлетина за него. Това означава, че трябва да посочи пред комисията дали ще даде своя глас само за кмет на кметство или и другите възможни длъжности.
На 29 октомври в местните избори имат право да гласуват български граждани, които:
- са навършили 18 години към изборния ден;
- не са поставени под запрещение;
- не изтърпяват наказание лишаване от свобода;
- имат регистриран постоянен и настоящ адрес на територията на страната до 28 април и поне единият е в общината или в кметството, в което ще гласуват.
На местните избори не се образуват избирателни секции и не се гласува в чужбина.
Гласуването утре ще бъде с машина или с хартиена бюлетина. Централната избирателна комисия посочва с кадри и кратко описание как най-лесно да дадем своя вот. Машините за гласуване ще съдържат различен брой електронни бюлетини в зависимост от населеното място.
В ютуб канала на Централната избирателна комисия има видеа, в които подробно е обяснено със или без субтитри как можете да гласувате с машина или хартиена бюлетина.

ГЛАСУВАНЕ С БЮЛЕТИНА

 


      

 


      

МАШИННО ГЛАСУВАНЕ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама