Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16063278 www.bgdnes.bg

4 месеца разследват смъртта на кучето на Мая Манолова

  • Иззети са записи от камерите, свидетелите са разпитани 
  • Бившият омбудсман все още няма нов домашен любимец 

Четири месеца не стигат на полицаите, за да разберат какво е довело до смъртта на кучето на Мая Манолова.

Реклама

През юли т.г. домашният любимец на бившия омбудсман почина, но не от естествена смърт, а заради душманин, който трови наред четириногите в пернишкото село Рударци.

"Образувано е досъдебно производство по случая, като до този момент са проведени множество следствия - разпитани са свидетели, иззети са записи от камерите и няколко пъти е оглеждан целият район в селото", разкри специално пред "България Днес" Венцислав Алексов, говорител на полицията в Перник. По думите му е назначена експертиза, която ще отговори на въпроса от какво са починали кучетата, но все още не е готова.

"Няма обвиняем по случая засега, но поне се радваме, че случаите на умъртвени животни в Рударци спряха. До няколко месеца очакваме да имаме отговори", споделя Алексов.

След трагичния случай местните жители на селото настояваха Манолова да използва позициите си в политиката и да съдейства да се промени законодателството, за да може извършителите на подобни жестокости да си плащат за деянията. Съмненията на всички пострадали са, че става въпрос за човек от Рударци. И всички са амбицирани да го намерят.

"Арчи го няма вече. Отровен е. Също както и другите кучета и котки от улицата на село. Този изрод е хвърлял отрова в дворовете на къщите ни! Подадохме жалби в полицията", гневно написа в социалните мрежи социалистката.

Мая Манолова тежко прие новината за отровеното й куче, тъй като по думите й Арчи е бил много верен приятел. Поради тази причина бившият омбудсман не може да прежали четириногия си другар.

Реклама

"Не можем да кажем на сто процента, но Манолова все още не си е взела нов домашен любимец. Дворът на къщата й е празен, а освен това няма ново вписано куче в регистъра", заявиха пред вестника от кметството в Рударци, където бившият депутат има къща.

Ако някой отрови кучето ви, е много важно да му осигурите първа помощ, тъй като отровата започва да засяга една система на тялото след друга. Именно затова е важно да се прочисти организмът на животното, за да се извадят токсичните вещества. Необходимо е да се провокира повръщане при кучето, като може да направите това с помощта на топъл разтвор от сол (1 супена лъжица на чаша вода) или водороден пероксид (един към един).

Четете още

Хвърлиха отрова в двора на Мая Манолова и убиха кучето ѝ

Хвърлиха отрова в двора на Мая Манолова и убиха кучето ѝ

КОШМАР! Убиха кучето на Мая Манолова

КОШМАР! Убиха кучето на Мая Манолова

Реклама
Реклама
Реклама