Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16154272 www.bgdnes.bg

Иван Радоев: Българките са най-красивите жени на света, а моята Даниела е №1

  • Големите разстояния го дразнели
  • Българките са най-красивите жени, нашата храна е най-вкусна, разбрал актьорът зад океана

"Българките са най-красивите жени на света", споделя актьорът Иван Радоев по повод турнето си в САЩ, в което участваха още и знаменитите Моню Монев и Юлиан Вергов с представлението "Кафе с претенция".

Реклама

Радоев казва, че не е имал много време да гледа американките, защото е бил зает с работа.

"Най-хубави са българките", категоричен е той и добавя: "А най-хубава е моята приятелка Даниела".

Турнето на триото в Америка мина повече от добре, посетиха над 10 места в САЩ и Канада, но е било и много уморително за актьорите.

"Беше свързано с много пътуване и смяна на часови зони, както и на много прекачвания по самолети. Важното е, че хората бяха много доволни".

Българските общности в Щатите са ги посрещнали много добре и на сцената, и извън нея.

"Сънародниците ни там са зажаднели много за български театър. Дори ходихме на гости на разни българи - в Бостън и в Лас Вегас. Опитахме българска храна освен американска и мога да кажа, че българското си е най-вкусно."

Актьорите преминаха като на оверлог през целите Щати за своето турне.

"Така е, защото това зависеше кога залите са свободни. Много тежко беше. Аз бях за четвърти път на турне в Щатите, но винаги е много зор", казва Радоев.

Реклама

Относно времето, актьорите не са уцелили много, но все пак Иван не се оплаква. В Чикаго дори ги е валял сняг, а на други места са умирали от жега.

Добрата новина е, че е имало много българи, които са помагали на събитието и са асистирали на продукцията, за да се случи. Дори са ги транспортирали след представленията към летището.

"Аз съм много доволен от Лас Вегас, където успяхме да посетим една улица, известна със своите нощни купони - "Фриймонт стрийт". Там хората се забавляват и могат да се видят фрикове от цял свят", споделя актьорът.

За Иван Радоев в Щатите не е кой-знае колко скъпо, като цените могат да се измерят с тукашните за повечето неща.

"Америка е много красива страна, която си има и своите проблеми, които си личат по улиците. Това е една държава, в която свободата е издигната в култ, и ще съм щастлив отново да отида там".

Едно от нещата, които са подразнили актьора в Щатите, са големите разстояния.

"Ако тук разстоянието от летището до центъра на София се взема за не повече от половин час, там може да отнеме два часа", казва той.

Пътуването на връщане на троицата е отнело почти цяло денонощие.

"Тръгнахме от Тампа, Флорида, летяхме до Цюрих, след това от там до Франкфурт и от Франкфурт успешно се прибрахме в София", смее се той и добавя: "След представлението се наложи веднага да се качим на самолета, за да се приберем навреме".

Всъщност в много от дните на актьорите се е налагало веднага след представлението да се качат на следващия полет, без да имат време да спят. Но това е нормално за триото, защото те вече доста са играли представлението си из цяла Европа.

Четете още

Абракадабра! Ненчо Илчев и Иван Радоев носят пица

Абракадабра! Ненчо Илчев и Иван Радоев носят пица

Внукът на класика Иван Радоев грабва голяма награда за изкуство

Внукът на класика Иван Радоев грабва голяма награда за изкуство

Реклама
Реклама
Реклама