Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16154638 www.bgdnes.bg

Отец Иван пак закъса за храна и пари

Даренията спряха, хората ни забравиха, кахърен е духовникът 

Отец Иван отново няма достатъчно храна и пари за приютите си, а зимата чука на вратата и положението ще стане много тежко.

Това изповяда пред "България Днес" 78-годишният духовник, който е изправен пред поредното сериозно изпитание в грижите за питомците си.

Реклама

"В момента имаме дърва за огрев, но няма да ни стигнат за цялата зима. Храна и средства почти няма, сметките ни също са почти празни. Дарителите буквално ни забравиха, след COVID пандемията все по-рядко някой си спомня за нас и превежда пари. Имаме нужда от дълготрайни хранителни продукти, така че ако апелът ми достигне до хората, моля за подкрепа. Грижа се за изхранването на 300 души и всяка зима е изпитание за нас", коментира пред вестника дядо Иван, който е разочарован, че масово всичко поскъпва и разходите за издръжка стават все по-непосилни.

Отчето сподели, че няма да изостави приютите си в Нови хан, Якимово и Коняво, въпреки че вече е в напреднала възраст, а краката все по-малко го държат. "Не съм на малко години, но продължавам да се движа, макар и бавно. Затова и казвам, че съм в добро здраве. В моя род се живее средно по 82 години, но аз съм си пожелал да стигна до столетие. Дали ще се случи, само Бог ще го реши, хората нямаме власт над тези неща", каза още отец Иван, който най-силно е измъчван от болки в коляното. Признава и, че има проблеми с паметта, но засега се държи.

Ако искате да помогнете на отец Иван, може да дарите по следните сметки:

Дом за сираци "Св. Николай" при храм "Св. Троица", с. Нови хан, п.код 2110

БУЛСТАТ: 175743823

Банкова сметка в лева: UNI CREDIT BULBANK, клон Елин Пелин

IBAN: BG72UNCR 96601000411600, BIC: UNCRBGSF

Сметка в евро: IBAN: BG13UNCR70001522104630 BIC: UNCRBGSF

Четете още

Отец Иван натрупа килограми и трудно ходи

Отец Иван натрупа килограми и трудно ходи

Отец Иван прави курбан за здраве

Отец Иван прави курбан за здраве

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама