Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16194601 www.bgdnes.bg

Ферарио Спасов почина в катастрофа, 24-годишен с "Мерцедес" го помита със 150 км/ч, пускат го с подписка

Известният футболен треньор Ферарио Спасов е загиналият при автомобилната катастрофа в събота следобед по главен път София - Варна, в района на село Шереметя, съобщиха от Зоналния съвет на БФС във Велико Търново.

Шофьорът, причинил катастрофата е задържан за 24 часа от МВР. Задържаният е на 24 години от Лясковец. Направеният тест за употреба на алкохол и наркотици е отрицателен. Младият мъж е шофирал спортния си "Мерцедес" със 150 км./ч.

Реклама

Шофьорът, който причини катастрофата, е пуснат на свобода срещу най-леката мярка - подписка. Пред Нова тв Йордан Кожухаров заяви, че Начо Панталеев не е осъждан, има семейство и малко дете и няма опасност да се укрие.

"Знаете ли, че той работи в Англия и има опасност да се укрие, като DJ работи?", пита репортерът. "Може и да е работил, но не мисля, че има опасност да се укрие", отговаря Кожухаров.

"Има ПТП, в което отнася стълб в центъра на Лясковец и кадри,че кара с 268 км/ч край Велико Търново?"

„Може и да има, в тази ситуация нямаме все още изяснена причината за ПТП-то, да ви кажа честно", допълва Кожухаров.

Междувременно стана ясно, че и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов е извикал в понеделник в София прокурора Кожухаров. Очаква се той да бъде отстранен от разследването и то да бъде поето от друг наблюдаващ прокурор.

Покойният Ферарио Спасов е пътувал от Търново към Ловеч. Около 5 часа следобед, млад шофьор застига и удря колата на Ферарио Спасов отзад, на мокър участък. Треньорът се прибирал към Ловеч от Горна Оряховица, след мач от Трета дивизия на неговия „Дунав" Лом и местния „Локомотив". Домакините на последният мач на Ферарио Спасов са в шок.

Реклама

„Бях у дома със семейството и като разбрахме рухнах. С г-н Спасов си говорихме доста дълго преди и след мача. Съкрушен съм. Съболезнования към всички негови близки и приятели", каза Лъчезар Русев, треньор на ОФК „Локомотив" (ГО).

Автомобилът, който е управлявал Ферарио Спасов буквално е бил изхвърлен в канавката от удара.

„Окръжна прокуратура Велико Търново ръководи това разследване. Очаква се да бъде повдигнато обвинение на младия водач", каза Ботева. За футболната общественост загубата на 61-годишния футболен деятел е огромна.

„Това е човек, който винаги е бил пример за нас – треньорите. Голям специалист, шампион. Това е човек, който си отиде прекалено рано", каза Лъчезар Русев.

Ферарио Спасов е един от най-обичаните и уважаваните треньори в Монтанско. Няколко пъти е бил начено на отбора в Монтана. Под негово ръководство тимът печели първенството във втория ешелон и промоция в" А" група.

Ферарио Спасов е роден на 21 февруари 1962 година, истинска легенда на футбола в Ловеч. Като играч на местния "Осъм" има повече от 350 мача, играе за кратко и в "Спартак" (Плевен). Като треньор на "Литекс" (Ловеч) е шампион като старши треньор през 1999 година и като помощник на Димитър Димитров сезон по-рано, припомня БТА. Носител е на Купата на България през 2001 година, а също така в кариерата си е бил начело на ЦСКА, "Ботев" (Пловдив), "Берое", юношеският национален отбор на България, "Спартак" (Варна), Монтана и още много клубове.

Бившият треньор на ЦСКА, "Литекс" и "Ботев" (Пд) бе на косъм от смъртта в края на март 2021 година, когато му прилошало. След бързата реакция на лекарите било установено, че Феро е в прединфарктно състояние. В Ловешката болница обаче медиците успели да измъкнат родения през 1962 година специалист, връщайки го към живота.

"България Днес" поднася своите съболезнования към семейството и близките на Ферарио Спасов!

Четете още

Спасяват Феро от инфаркт

Спасяват Феро от инфаркт

Бразилец хвали Ферарио

Бразилец хвали Ферарио

Реклама
Реклама
Реклама