Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16198085 www.bgdnes.bg

Дъщерята на Николай Хайтов: Върнах се от оня свят!

Мистичните и шамански сили в Перу спасиха мама, казва дъщерята Елица

"Върнах се от оня свят!"

Това разкри пред "България Днес" първородната дъщеря на класика Николай Хайтов - Елена. Тя сподели, че е преминала през голямо премеждие. "Спука ми се жлъчката и получих гноен перитонит", поясни известната журналистка и белетристка. Лекарите не били оптимистично настроени за изхода на болестта й.

"Аз обаче оживях!", добавя Хайтова. В гласа й звучи радост не само заради това, че е победила такъв сериозен здравословен проблем, но и че това е станало по "чудодеен начин".

Реклама

"Тогава и дъщеря ми Елица, и внучката ми бяха в Перу. Но дъщеря ми през цялото време ми изпращаше енергия чак до България. И аз оздравях!", разказва дъщерята на автора на "Диви разкази".

Само пред "България Днес" художничката Елица Гигова, наследницата на Елена Хайтова, разкри, че районът в Перу, където е била, докато майка й се е борила за живота си, е зареден с изключително мощна енергия. "Мога да я сравня само с енергията на нашата любима Родопа планина", разказа Гигова. Наскоро тя изложи последните си платна със сюжети от Перу, Норвегия и Родопите в току-що открита столична галерия.

"Майка ми едва прескочи трапа. Вярвам, че се спаси благодарение на мистичните и шамански сили в Перу". "От няколко години пътувам по далечни места - Бразилия, Перу... И в Перу се случи нещо с майка ми. Тя претърпя една животоспасяваща операция", разкри за "България Днес" внучката на Хайтов.

Художничката, която е щерка на именития родопски поет орфист Никола Гигов, и досега не може да си обясни необяснимото от гледна точка на традиционната медицина изцеление на майка си.

"Оказа се, че тази долина в Перу е описана от дядо ми. И реката Орибамба, и Мачу Пикчу, и енергийното езеро Титикака, свързано с раждането на света", описва "заредените" с мистика и шамански послания местности Елица Гигова. Вероятно благодарение на тяхната кодирана още в древността сила Елена Хайтова се разминава със смъртта и днес прелива от жажда за живот и творческо вдъхновение.

"Майка ми оцеля! Това хората наистина може да не го повярват, но енергията на тези места действа. В смисъл, че лекари ми се обаждаха, че положението е сериозно. И че не се знае дали мама ще оживее. Но аз имах едно спокойствие, че нещата ще се оправят, и й давах кураж, макар и отдалеч. И това се случи, на толкова хиляди километри от България, на друг континент", връща се към драматичното за семейството преживяване Гигова.

В много интервюта Елена Хайтова пък е разказвала, че човек трябва да се осланя на сърцето си и на силата на изкуството. "Моят съпруг контактуваше с всякакви хора - и вярващи, и невярващи, и религиозни, и езотерично настроени, и пълни реалисти. Той смяташе, че голямата сила е в гласа и в изкуството. Когато един човек пее хубаво, например Орфей, той произнася молитва. И така е укротявал зверовете. Когато човек се моли, той остава със собственото си Аз. И може би именно в тази искрена и излизаща от душата молитва човек осъзнава, че трябва да живеем заедно, без да се нараняваме", смята спасената по чудо писателка.

Четете още

Шамани спасяват дъщерята на Николай Хайтов

Шамани спасяват дъщерята на Николай Хайтов

Внучката на Хайтов с изложба

Внучката на Хайтов с изложба

Реклама
Реклама
Реклама