Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16311966 www.bgdnes.bg

Без затвор за мъчителя на Мечо

Окончателно! 

С 3 бона гаранция се размина Захари Шулев за боя над кучето 

  Мъчителят на кучето Мечо - Захари Шулев, окончателно отърва кожата и няма да влиза в затвора, като се разминава само с глоба от 3 бона.

Софийската градска прокуратура е преценила, че наказанието е напълно достатъчно, и не е обжалвала решението на районните магистрати. Това разбра "България Днес" от свои източници в прокуратурата.

Реклама

Сигналът за пребитото куче Мечо взриви социалните мрежи в края на ноември миналата година. Тогава на кадри от охранителни камери се видя как мъж излиза от дома си и примамва с храна бездомно куче. Животното тръгва след него. Четири часа по-късно същият човек се появява отново на кадрите. Извергът носи кучето на ръце и го захвърля край пътя, а то не помръдва. Има счупени кости и множество порезни рани.

Мечо е намерен сутринта от съседи на нападателя му, които веднага сигнализират на организацията "Енимал Рескю", които поемат грижите за животното.

Шулев го грозяха от 1 до 4 години затвор и глоба до 5 хиляди лева заради жестокостта, която прояви срещу безпомощното куче Мечо. Софийският районен съд го наказа само с 3 бона глоба, без дори да му даде условна присъда. Делото се точи около година и всички доказателства бяха срещу Захари Шулев. Окончателната присъда остава 3 бона глоба - наказание, което не би уплашило другите мъчители на животни.

"Шулев повече от 15 години брутално изтезава и убива животни във външната си тоалетна. Зловещите писъци на кучета и котки се чуват в целия квартал. Примамва четириногите с храна, връзва ги във външната тоалетна на къщата си и започва да им чупи и реже крайниците", с ужас разказаха пред "България Днес" съседи на Захари от столичния квартал "Карпузица".

Мечо вече се чувства добре и търси своите осиновители, но желаещи няма.

Четете още

Бунт срещу мъчителя на Мечо

Бунт срещу мъчителя на Мечо

Мъчителят на кучето Мечо е на свобода

Мъчителят на кучето Мечо е на свобода

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама