Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16320035 www.bgdnes.bg

От изгорялата библиотека в Кубрат: Лили Иванова ни звъни постоянно

Естрадната легенда се интересува от дарението си от книги

"Лили Иванова и за миг не е спряла да се интересува какво се случва с библиотеката в родния й град. Винаги е правила всичко необходимо, за да ни помогне, както преди, така и след пожара."

Това заявиха специално пред "България Днес" от читалищната библиотека в Кубрат, след като над 10 хиляди издания станаха на пепел заради огромен пожар през септември м.г. След огнената стихия детският отдел бе напълно унищожен, а повече от два часа огнеборците гасяха огъня, обхванал четирите етажа на вековната сграда.

Реклама

"Лили Иванова е правила много за библиотеката и винаги ще сме й благодарни. Тя дари общо 41 хил. книги, които по чудо останаха непокътнати след пожара", разказва Здравко Вутов, началник на отдел "Просвета и култура" в община Кубрат. По думите му повече от година след бедствието културната институция вече е напълно възстановена и е пълно с много нови издания, които се четат с интерес от малки и големи.

"След инцидента голямата легенда Лили Иванова ни помогна веднага. Дари още много книги, свърза се и с различни институции, които да съдействат", с благодарност споделя Вутов. По думите му естрадната певица периодично се обажда, за да ги пита дали имат нужда от помощ и винаги е готова да се отзове.

"Сега ни трябват средства, за да направим детски кът в библиотеката, за да може малките да се насладят на книжките", заключва Здравко.

Четете още

Грип повали Лили Иванова, примата отложи изяви

Грип повали Лили Иванова, примата отложи изяви

Лили Иванова си продаде мезонета

Лили Иванова си продаде мезонета

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама