Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16320094 www.bgdnes.bg

Умъртвиха кучетата, разкъсали Мирослава

500 бона искат близките на санитарката, от община Горна Оряховица се дърпат

"Умървиха кучетата, които убиха Мирослава от Долна Оряховица. Експерти правят изследвания на животните, за да установят дали са яли от тялото на разкъсаната жена." Това разказа пред "България Днес" адвокат Светослав Илиев, който защитава правата на опечаленото семейство.

Реклама

През март т.г. глутница кучета нападна и отне живота на 40-годишната Мирослава. Тялото й бе намерено на улица в града. При огледа е установено, че нараняванията са причинени от четириногите. В къщата, до която е открит трупът на жената, са отглеждани 7-8 кучета, които се разхождат свободно.

Жертвата работи като санитарка в общинската болница в Горна Оряховица и се прибира от нощна смяна, когато е нападната и разкъсана. Мирослава е майка на дете под 14 години. То живее с баща си, с когото покойната жена има развод, и са подпомагани от баби и дядовци.

"Случаят с Мирослава се води трудова злополука", каза още адвокат Илиев и сподели. Той заедно със семейството на загиналата през юли отправиха покана за доброволно уреждане на отношенията между опечаленото семейство и общината.

"Първоначално бяхме поискали по 150 хиляди лева парично обезщетение за детето, майката и бащата. След преговори стигнахме до 150 за детето и по 100 хиляди за майката и бащата. От общинския съвет определиха, че са готови да платят само 250 хиляди лева", разказа адвокат Илиев.

След като опечаленото семейство и правният им защитник не се съгласяват на тази сума, през септември завеждат две дела на обща стойност 500 хиляди лева. 300 хиляди за детето и по 100 за родителите на Мирослава.

"Решението на общината не беше мъдро, тъй като те не послушаха юристите си, които им казаха да се съгласят на това споразумение. Сега хонорарите, лихвите и разноските по делата ще им излязат много по-солено, отколкото ако се бяха съгласили да платят онези 350 000 лв.", казва юристът.

Четете още

Пазарлък за кръвнината на убитата от кучета жена

Пазарлък за кръвнината на убитата от кучета жена

Разкъсаната от кучета Мирослава не успя да се зарадва на новия си дом

Разкъсаната от кучета Мирослава не успя да се зарадва на новия си дом

Реклама
Реклама
Реклама