Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16405849 www.bgdnes.bg

Крият какво се случва с Краси Анев, който опита да се самоубие

Никой не казва какво е състоянието на самопрострелялия се биатлонист

Плътна завеса е спусната около бившия ни национал по биатлон Краси Анев. Състоянието на спортиста, който се самопростреля, е пазено в пълна тайна и никой не дава данни за състоянието и местоположението му. По непотвърдена информация все още се намира във Военномедицинска академия в София.

Преди около месец Анев се самопростреля в корема с личното си оръжие до язовир "Дренов дол" край Кюстендил. Веднага 36-годишният биатлонист, който е и офицер от армията, бе откаран в болница, където е държан в изкуствена кома, тъй като при изстрела е засегната долната част на белия му дроб. Впоследствие Анев претърпя операция. Състоянието му се определяше от медици като тежко, но стабилно. Дни по-късно според бившия му треньор Георги Фъртунов, състоянието на възпитаника му се е подобрило и биатлонистът дори е бил контактен.

Реклама

Според мълвата сред бившите му съотборници Анев не е издържал след провалена любовна връзка, която го е крепяла. Много неприятности са се били насъбрали пред него освен в личен план, така и в професионален в армията, а и от спорта. На всичко отгоре биатлонистът има и здравословни проблеми със сърцето и белия дроб, както и контузии от спорта.

През 2020 г., след като стана европейски шампион предната година, Анев напусна биатлона с обвинение към федерацията, че не му осигуряват условия за подготовка и му бавят парите за муниции, както и премии. Като причина бе посочено, че спортистът е отказал да тренира с националния отбор, а е предпочел индивидуална подготовка.

Няколко часа преди инцидента Анев намекна в социалните мрежи за разочарование от предателство и лични проблеми.

Преди три години Краси напусна със скандал биатлона и оттогава е инструктор към Военновъздушните сили. Поради тази причина случаят му бе поет за разследване от Военна прокуратура, но докъде е стигнало то остава тайна за момента. От ВМА също не дават никаква официална информация, твърдейки, че такова право имат само от съответното министерство.

Четете още

Легендата в биатлона Ирина Никулчина:
Без Краси Анев ще е тежко
Легендата в биатлона Ирина Никулчина:
Без Краси Анев ще е тежко

Легендата в биатлона Ирина Никулчина: Без Краси Анев ще е тежко

Краси Анев спечели европейска титла в биатлона
Краси Анев спечели европейска титла в биатлона

Краси Анев спечели европейска титла в биатлона

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама