Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16431655 www.bgdnes.bg

Бременна в 7-ия месец спасява кутре в преспите

Александра търси осиновители на малката Буба! 

Две деца се притичват на помощ на бъдещата майка в заснеженото дере

 

Бременна жена в седмия месец спаси малко кученце в преспите.

Дупничанката Александра Пидева доказва, че доброто все още съществува и не е необходимо много, за да направи човек нещо благородно. 34-годишната жена не се поколебава и за миг, щом чува жално скимтене под моста, който пресича реката в града.

"Отивах на изследвания, тъй като съм бременна в седми месец. Това се случи в най-големия сняг, когато всичко беше отрупано и заледено. Едва вървях, но чух тихо виене и жално скимтене под моста. Надвесих се и погледнах малко кученце, което беше цялото мокро и се беше заклещило в клоните на брега на реката", разказва пред "България Днес" смелата Александра. Часът бил около 12 по обяд и имало много хора около нея, но никой не се спрял, за да види какво се случва и да помогне. Ядосана от непукизма на минувачите, Александра, без да се чуди, бързо се втурва, за да спаси бедстващото кученце.

Реклама

"Приличам на топче, защото коремът ми е голям. Поради тази причина движенията ми са много ограничени и съм доста тромава. Трудно ми е да се навеждам и да клякам. Но за да стигна до кученцето, трябваше да прескачам снежни преспи, които не бяха никак малки", спомня си бременната жена.

Алекс в този момент не осъзнава каква опасност се крие и за нея, и за животното, стъпвайки по огромните снежни преспи по брега на реката. За щастие успява да хване палето, което веднага се сгушва в нея.

"Проблемът беше, че след това не успях да се кача нагоре. Коремът ми тежеше, а снегът започваше да се срутва и не ми позволяваше да правя каквито и да е движения. Започнах да изпадам в безизходица, но изведнъж се появиха две деца - момче и момиче. Видяха, че имам спешна нужда от помощ и веднага ми подадоха ръка. Успяха да ме издърпат", разказва героинята спасителка за своите спасители.

След трудната зимна акция Пидева прибира малкото кученце в джоба на якето и с него отива на изследвания за бременността. Впечатлени от добрата й постъпка, лекарите я пращат на ветеринар, който да се погрижи и за животното.

"Милото кутре беше цялото мокро и трепереше. Нахраних го и отидохме на ветеринар, който му би противопаразитна ваксина. Специалистите ми казаха, че кученцето е едва на два месеца затова все още не е хубаво да го оставям в приют, защото без необходимите имунизации може да е пагубно за животното", споделя Александра.

Бременната жена решава да задържи кученцето, докато не му намери добри стопани, които да го дарят с много любов.

"Момиченце е и реших да я кръстя Буба. За съжаление все още никой не иска да я вземе, защото е улична превъзходна и хората реагират с пренебрежение. Затова на този етап живее вкъщи. Много е забавно, защото постоянно разнася обувките ми и иска да я гушкам", заключи пред вестника Пидева.

Реклама
Реклама
Реклама