Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16459311 www.bgdnes.bg

Къде е най-хубавата елха? (СНИМКИ)

България блесна в празнична премяна

Хейтът измести коледния дух в столицата, Елин Пелин грее като в приказките

През декември градовете у нас блеснаха в празнична украса, коя от коя по-хубава. В София коледната елха светна в навечерието на 1 декември на площад "Св. Александър Невски" и събуди празничния дух у столичани. Дни по-късно на пешеходната зона се появиха златисти прозрачни колони с надпис "Светлината в нас" и килим между тях. Тази украса предизвика много реакции, голяма част от които критични, и часове по-късно и килимът, и арката бяха демонтирани.

Едно малко българско градче обаче успя да засрами София с коледната си украса. Елин Пелин се превърна във вълшебно местенце, като излязло от приказките, с невероятния си коледен базар.

Реклама

В тържеството бяха включени ярки светлини, сувенири, инсталации и, разбира се - голяма приказна елха. Коледният базар събира и средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Зад скарите и щандовете на тържеството застанаха и кметове, общински съветници и доброволци, които работиха благотворително за инициативата "Пожелаваме си бебе".

Плевен също заблестя доста повече от столицата и успя да изуми жителите на града. На площад "Възраждане" по традиция бе поставена специална пощенска кутия за коледните писма на децата, монтирана до светещата арка с цифрите на идващата нова 2024 година. Джуджета и снежни човечета също посрещат минувачите и подпомагат за вълшебството на града.

Морската столица Варна впечатли с богата гама от цветове. Лилаво, зелено и синьо радва сетивата на гражданите като част от инсталация на гигантска коледна топка за елха. Огромни светлинни полилеи пък осветяват пешеходната зона и създават истинска коледна идилия.

В Созопол и Трявна долетяха шейните на Дядо Коледа в очакване на много снимки с феновете на празника, а из Разлог се разпръснаха някои от известните му елени.

В Сливен засия весело червено влакче, а в Момчилград кацнаха ботушките и шапката на добрия старец. В Хасково, Бургас и Перник магията се случва, ако погледнеш нагоре! Прелестната им украса бе окачена нависоко за всеки, който се оглежда за Дядо Коледа в небето.

Четете още

Мария Игнатова украси елхата, чака подаръци от Нойзи

Мария Игнатова украси елхата, чака подаръци от Нойзи

Семейство Джаферович запалиха елхата

Семейство Джаферович запалиха елхата

Реклама
Реклама
Реклама