Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16638476 www.bgdnes.bg

Майка с рак се бори за сина си, който е с аутизъм

  • Да спасим Мадлена и Нико! 
  • Ваксина отключва проблема с Нико, докато търси решение, Мадлена е диагностицирана с коварното заболяване

Майка се бори за сина си, който е с аутизъм. Докато търси спасение за отрочето си, тя е диагностицирана с рак на гърдата и започва паралелна битка и за своето бъдеще.

Реклама

"Всичко започна, когато Нико беше на година и половина. От ваксината вдигна много висока температура. След това започна да се дели от другите деца и да се държи, като че ли не чува. Оттам тръгна ходенето по мъките. Посещаваше детска ясла, но не се вписваше. Не знаех какво да правя, защото до този момент нямах никаква представа за състоянието "аутизъм", започва разказа си пред "България Днес" майката Мадлена Георгиева.

Когато е на 3 години, Нико получава първо ТЕЛК решение за 90% аутизъм. По-късно момченцето започва да посещава специализирана детска градина в София.

"Записахме го на психолог, логопед, плуване. Направихме изследване, което определя коя част от мозъка не работи с дадения й капацитет. Детето е невербално и с ехолалична реч. Не може да се обслужва само", казва Мадлена.

И продължава: "Разбрахме за хелирането - или на прост език за чистене от тежки метали. Свързахме се с доктор Антонучи в Италия. Пуснахме всички изследвания, които поиска, и се оказа, че пропускливостта на червата е в хиляди пъти завишена, което ни шокира - при толкова лекарства, които трябваше да помогнат, състоянието на детето беше влошено. За съжаление, тази материя все още не е добре позната в цял свят."

Заедно с близки, приятели, детски градини и столичния район "Надежда" се събират средства за започване на експериментално лечение в Италия, което се оказва благотворно за Нико, както и за друг дечица в неговото положение. Така се проправя мост и към възможността за вливане на стволови клетки.

Но всичко е свързано с много пари и нерви, които водят до нови, още по-лоши последици.

"По време на тази битка, надеждата Нико да ме нарече "мамо" и да каже поне веднъж "аз искам", моето здравословно състояние се влоши. Откриха ми злокачествен рак на гърдата. На случаен преглед се заинатих, че трябва да обърна внимание на здравето на по-голямото ми детенце и така покрай нея и аз се прегледах", разкрива Мадлена.

Операцията се оказва успешна в Онкологичната болница и д-р Полихронов продължава да се грижи за Мадлена, която минава и на химиотерапия. Така заедно с лечението на Нико в Италия семейството е изправено години наред пред ужасно изпитание. То включва още много средства, които могат да се дарят на следната банкова сметка, чийто титуляр е  Нико:

Николай Богомилов Димитров

IBAN: BG69RZBB91551012910272

Четете още

Болни родители на тригодишни близнаци се молят: Дано един от нас оживее да гледа децата!

Болни родители на тригодишни близнаци се молят: Дано един от нас оживее да гледа децата!

ДОБРАТА НОВИНА! Гери събра 83 000 лв. за протеза на ампутирания й крак

ДОБРАТА НОВИНА! Гери събра 83 000 лв. за протеза на ампутирания й крак

Реклама
Реклама
Реклама