Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16648756 www.bgdnes.bg

Транссексуалната Петра изнудвана от модна агенция

Заплахи валят срещу родената като Петър горнооряховчанка, но тя не се отчайва 

Доли ЛУКАНОВА

На заплахи и изнудване е подложена транссексуалната Петра през последните няколко месеца.

Представители на модна агенция се оказват изпечени измамници и хващат в капана си младата горнооряховчанка. В началото на годината Петра, която е родена като Петър, става международен модел. Европейска модна агенция харесва необикновената българка и й предлага да стане част от екипа им. До този момент Христова не се е занимавала професионално с мода, но на драго сърце откликва на поканата. Следват месец-два, в които се уреждат документите и Петра става част от международна платформа за модели. В профила й има кратка информация за нея и няколко снимки.

Реклама

"Бях толкова щастлива и спокойна. В един момент се оказа, че това са пълни измамници. Започнаха да ме изнудват за пари и да разполагат с личните ми данни без мое позволение", оплаква се пред "България Днес" Петра.

Транссексуалната започва да получава имейли и обаждания от различни хора, които да искат крупни суми пари от нея и да я шантажират. Опитва се да изтрие профила си, но без успех.

"Действат на психологично ниво. Много се бях притеснила. Дадох ги на адвокатите ми и се надявам нещата да се наредят. Отскоро не са ме притеснявали", допълва Христова.

Както сме ви разказвали в предишни броеве, горнооряховчанката се ражда като мъж, но още от дете започва да се усеща като жена. Цял живот Петър е отритван и тормозен от обществото. Преминава през много трудности, но избира да се бори и да преследва мечтите си. Европейската модна агенция й дава надежда за по-добър живот, но в крайна сметка това се оказва поредното разочарование.

"Беше ми много трудно да го приема, но се съвзех. Сега пиша втора книга и се записах на курсове по астрология", споделя обнадеждено Петра.

Четете още

След отказа на ВКС да смени пола й: Петра не гласува като Петър

След отказа на ВКС да смени пола й: Петра не гласува като Петър

Петра, която беше Петър, стана модел

Петра, която беше Петър, стана модел

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама