Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16679962 www.bgdnes.bg

Прасето Гейза атакува рекорд на Джордж Клуни

Надяват се 200-килограмовото животно да живее повече от 19 г., обича да играе с деца и се разхожда по 2 часа на ден в гората 

200-килограмовото прасе Гейза иска да подобри рекорда на домашния любимец на Джорд Клуни и в преследване на тази цел ще преживее много пъти Коледа. Едрото и симпатично животно трайно се е заселило във фермата "Приятели на четири крака" във великотърновското село Хотница.

Реклама

"Гейза е традиционно унгарско име, а животното е от унаграска порода. Пристигна ми като подарък в чувалче преди година и беше много малък, а година по-късно вече е 200 килограма. Но колкото е голям, толкова е и добър. Много обича децата и те усещат и го харесват. Умее да си играе с тях и да ги повдига във въздуха с дългата си зурла, с която прилича на мравояд", разказа пред "България Днес" Вера Трендафилова, която е стопанин на фермата приют.

Мечтата й е Гейза да надмине по дълголетие прасето на холивудския актьор Джордж Клуни - Макс, което издъхна на рекордните 19 години.

"Гейза си има цяла програма. Посреща гостите на вратата, знае как да позира за снимки и е много контактен. Знае, че му даваме храна само веднъж на ден - сутрин получава една кофа от смески и трици, а през останалото време си намира сам прехраната. Всеки ден излизаме на двучасова разходка в гората заедно с кучетата и си рови коренчета за похапване, които обясняват фигурата му на манекен", сподели още пред вестника Трендафилова.

Унгарското прасе е съквартирант със себеподобния си Паржу, за който ви разказахме преди година. Името му не идва от пържола, а от филма "Ни чул, ни видял" от 1958 г. с Луи дьо Фюнес. Това е забавна комедия, чието действие се развива в малък провинциален град. Язовеца (Луи дьо Фюнес) е бракониер, който снабдява с дивеч и риба жителите на населеното място за ужас на кмета и местния полицай Паржу.

"Паржу предпочита да се скрие и да лежи повечето време, затова и срещите с децата не са му толкова интересни. Но Гейза достойно го замества", завършват от "Приятели на четири крака".

Реклама
Реклама
Реклама