Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16708053 www.bgdnes.bg

Нова година - нов късмет! ОПЕРИРАТ най-тежката българка Деси от Ловеч

През 2024 година животът на Деси се променя 

Осигуровките вече са й платени, подаряват й празнична трапеза 

Доли ЛУКАНОВА

Животът на най-тежката българка ще се промени коренно. 2024 година започва ударно за Деси от Ловеч. Още през януари на най-тежката българка й предстои операция за сваляне на теглото.

Както "България Днес" ви разказа, 35-годишната жена е затворник не просто на дома си, а на собственото си тяло. Тежи над 200 кг. Чудовищното всекидневие превръща буквално Деси в развалина. Младата жена получава паникатаки. Вдига високо кръвно. Папиломи изникват непрестанно по тялото й. Зъбите й падат - не може да се храни и изпитва нечовешки болки всяка вечер. Не може да спи по гръб - задушава се. Всички тези неща трудно запазват психиката й здрава, но Деси стиска зъби и опитва да изплува на повърхността. Лъчът светлина се появява, когато младата жена решава да разкаже за проблема си и към днешна дата успява да открие решение.

Реклама

"Изследванията са направени, Деси е годна за операция. Всичко е готово. Осигурен е транспортът до Турция, както и всички резервации там. Подсигурили сме лекарства и хранителни добавки за една година напред след операцията. Всичко върви по план", категоричен е пред "България Днес" певецът Росен Янчев, който поема така нужната операция в Истанбул.

Интервенцията се нарича гастректомия и представлява оперативно отстраняване на 80% от стомаха. След нея трябва да се спазва строг режим, като първите две седмици пациентът е само на течна храна.

Янчев попада на историята на Десислава и отваря сърцето си за нея. Самият изпълнител, за когото сме ви разказвали няколко пъти, открива прилики в житейските им пътища, което го кара да протегне ръка към безпомощната девойка. Преди години Росен също е с наднормено тегло и се бори сам, за да достигне до промяна на живота си. Последните няколко години Янчев се опитва да помага на хора, изпаднали в неговото положение, като разчисти трънливия път, през който трябва да премине всеки един от тях. Основава фондацията MyChange Bulgaria, в която събира най-добрите специалисти от големи болници в Турция и Германия. Чисто медиаторски помага на хората да намерят най-доброто решение за здравето си.

Животът на Деси се преобръща наопаки преди 5 години. Тогава майка й претърпява тежка трудова злополука, след това прекарва и инсулт. Сърце не дава на борбеното момиче да остави най-близкия си човек в този труден момент и Деси застава неотлъчно до майка си. Улисана в грижите за родителя си, Десислава намалява излизанията. Стига до момент, в който тотално ограничава движението си и увеличава храната. Килограмите започват да се трупат неусетно, докато стига до момент, в който не може да излезе от дома си.

Благотворителната фондация "Подай ръка - заедно за по-добро бъдеще" също се в включва в помощ на Десислава. Екип доброволци успява да уреди поставянето на парапет във входа на блока й, което улеснява излизането на жената навън.

Бащата на Деси работи, но където и когато има какво. Родителите са теглили и няколко бързи кредита, с чиито лихви не могат да се справят. Запорират сметките им и изпадат в безизходица. Трудно могат да си позволят богата трапеза. Затова доброволците от благотворителната кампания решават да ги зарадват. Коледа семейството успява да посрещне с богата трапеза благодарение тях. Ще имат и за посрещането на Нова година. Пакет с кори за баница, прясно и кисело мляко, сладки и неща от първа необходимост са пристигнали малко преди празничните дни в дома на семейството.

Реклама

"Предоставени са хранителни продукти за празничната трапеза. Също така им изпратихме и символичен подарък за Коледа. Нещо малко, което да използват във всекидневието си и да се сещат за този празник", споделя пред вестника Поли от "Подай ръка - заедно за по-добро бъдеще".

Доброволците от благотворителната фондация продължават да подкрепят Деси и нейното семейство. Младото момиче ще има нужда и от стоматологична помощ и се работи по този въпрос.

"Правим стъпки за лицево-челюстна хирургия, тъй като има нужда от лечение, за да премахнем болките й в зъбите. Успяхме, благодарение на дарител да осигурим и транспорт. Продължаваме с подкрепата към нея", категорични са от "Подай ръка - заедно за по-добро бъдеще".

Всеки, който желае да подкрепи Деси, може да се обърне към тях на телефон 089 302 5067 или чрез банкова сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

Получател: Подай ръка ЗПДБ/Give a Hand ZPDB

Основание: Дарение за каузи на Подай ръка

PayPal: [email protected]

Четете още

Най-тежката българка Деси вече не е затворник

Най-тежката българка Деси вече не е затворник

Ето я най-тежката българка, Деси е над 200 кг

Ето я най-тежката българка, Деси е над 200 кг

Реклама
Реклама
Реклама