Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16791050 www.bgdnes.bg

Дете плете одеяла за кучета

*За приюта в Стамболийски 

*Ася е само в трети клас, но е готова на помага на нуждаещи се 

Третокласничка от пловдивското село Триводици плете одеяла за кучета благотворително.

Ася Михайлова е само на 9 години, но крехката й възраст не я спира да прави добро. Момиченцето само оплете и дари вълнено одеяло за четириногите в приюта за животни в Стамболийски.

"Всичко се случи съвсем случайно, когато от Спасителния център в града публикуваха на страницата си, че имат нужда от стари одеяла и завивки за кучетата, тъй като навън температурите са минусови и животинките измръзват. Много мило ми стана и споделих тази информация във фейсбука си", споделя пред "България Днес" Наташа Папазова, която е класен ръководител на малката Ася. По думите й детето видяло инициативата и още на следващия ден питало класната си дали може да помогне. Така бързо Папазова и Ася се уговорили - детето да донесе одеяло в училището, а госпожата да го закара до приюта.

Реклама

"Имахме час на класа и Ася дойде при мен притеснена. Каза ми, че нямат стари завивки в тях. Но с надежда ме попита дали може тя сама да изплете за кученцата. Това беше страхотна идея и веднага се съгласих", разказва учителката.

Крайно развълнувана Ася се прибира вкъщи и започва да плете сама, без никаква помощ от родителите си.

"Няма да забравя изражението на детето, когато дойде с едно малко и сладко одеялце. Срамежлива усмивка, която тръпнеше от вълнение да помогне на животните, за да се стоплят. Веднага изпратихме завивката, а от приюта бяха много изненадани от жеста на Ася", споделя пред вестника Папазова. По нейни думи одеялото не е голямо по размери, но само за толкова стигнала преждата на детето.

Ася е единственото дете от цялото училище, което решава да помогне благотворително на приюта. Нейният жест докосва десетки хора, които не очакват, че 9-годишно дете е готово да помогне в нужда.

"Сега се е вдъхновила и иска да плете дрехи за животните. Не съм виждала друго дете с такъв голям ентусиазъм", с усмивка заключи класната ръководителка.

Браво!

Четете още

БАУ! Кучето депутат влиза в политиката

БАУ! Кучето депутат влиза в политиката

Има пари, угажда си! Валерия от "Ергенът" дава 10 бона на месец за животни

Има пари, угажда си! Валерия от "Ергенът" дава 10 бона на месец за животни

Реклама
Реклама
Реклама