Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16825751 www.bgdnes.bg

БАН продава плъхове на промоция

Празнична оферта до края на януари! 

Най-евтини са новородените мишки и възрастните гризачи 

Доли ЛУКАНОВА

Промоция на умрели мишки и плъхове обяви Българската академия на науките (БАН). Офертата важи до края на януари и гласи, че всеки, който закупи пакет замразени гризачи, получава 10% отстъпка, видя "България Днес".

В разфасовките са комплектувани 25 или 50 трупа на мишки албиноси. Най-скъпи са възрастните екземпляри, като за тях купувачите трябва да броят минимум 36 лв. Пакет с 25 броя от най-охранените, които тежат по 40 грама, струва 62,50 лв. Според празничната оферта новата цена на най-скъпия пакет излиза 56,25 лв. Новородените замразени мишлета излизат най-евтино, като вървят по 27,50 лв или на празнична цена от 25,25 лв. Не така стоят нещата при плъховете. Там колкото по-млад е екземплярът, толкова повече се покачва цената. Най-скъпи са гризачите между 30 и 60 грама. 20 бройки струват 54 лв., а с отстъпката до края на януари желаещите броят по 48,60 лв. Целогодишна промоция има и при поръчка над 1000 лв, която е от 5% или от 10% за заявка от 2000 лв.

Реклама

"Транспортните разходи са за сметка на клиента. Заявки се приемат при 50% авансово плащане не по-късно от 1 месец преди датата на доставка. При отказ стойността на авансовото плащане не се възстановява", гласи още съобщението с новогодишната промоция.

Гризачите се предоставят във вакуумиран пакет и се съхраняват във фризер. Те са висококачествена храна за хищници и влечуги. Размразяват се на стайна температура и се затоплят преди хранене. Учените предупреждават в никакъв случай да не се размразяват във вода или микровълнова печка, както и клиентите им задължително да мият ръцете си след пипането на гризачите.

Институт по невробиология БАН разполага с единствената в страната база за развъждане и отглеждане на лабораторни животни. Намира се в град Сливница, на 22 км от столицата. Експерименталната база е открита още през 1971 г. и работи по методите на чистопородно развъждане, кръстосване, близкородственото размножаване и хибридизация. Учените задоволяват с качествен биологичен материал медицински, фармацевтични и други организации, както и институти от БАН.

Ценоразпис има и за живи животни. Там цените са за брой и няма промоции.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама