Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16842074 www.bgdnes.bg

Има и такива родители - НАСИЛНИЦИ. Вижте най-бруталните случаи

*5-годишно момченце скалпирано, бебе полято с вряла вода

*Алкохолизирани и дрогирани майки и бащи нанасят непоправими травми на малолетните

За съжаление, има и родители, които мъчат и насилват децата си. Бият ги до обезобразяване, скалпират ги. Бащи изнасилват дъщерите си брутално, бебета "сами" се поливат с вряла вода. Обикновено тези родители вършат пъклените си дела, удавени в алкохол и наркотици. Ето някои от най-безскрупулните и ужасяващи насилия от родители към собствените им рожби.

Реклама

Последният случай, разтърсил цялата страна, е отпреди дни. Майка и мъжът, с когото съжителства, толкова жестоко са пребили 5-годишното й момченце, че направо са го скалпирали. 35-годишните обвиняеми Стела Алексиева и Петър Чернев са обезобразили от бой 5-годишното момченце. Ужасяващото насилие над детето се разиграва в Пловдив на 8 януари. Майката и доведеният татко са обвинени в жесток побой, довел до обезобразяване на детенцето. Деянието е извършено с особена жестокост според прокуратурата.

На 8 януари роднина на момчето се срещнала с него и видяла голяма рана на главата му. Сигнализирала в полицията и със съдействието на "Закрила на детето" 5-годишното веднага било изведено от семейната среда. 2 дни по-късно случаят е докладван на Районната прокуратура, която нищи казуса. В хода на разследването са разпитани свидетели, включително и пострадалото дете. Какво е казало то, все още не е известно. Иззети са предмети, с които се предполага, че е удряно. Назначени са няколко експертизи. Установява се, че момченцето е малтретирано с особена жестокост в продължение на два месеца. Когато постъпва в лечебното заведение, главата му е обезобразена, има наранявания и по лицето. Заподозрени за посегателството са майката и мъжът, с когото тя живее.

Биологичният баща на детето, който от години живее в Германия, се връща в България с намерение да поеме грижите над малтретирания си син.

За да бъде спасен животът му, детето бе подложено на сложна операция. Медицинската интервенция на обезобразеното момченце от Пловдив мина успешно и детето се възстановява. Екип от хирурзи на болницата "Свети Георги" е направил пластика на главата, където детето е имало голяма рана. Присадена му е липсваща кожа. В момента майката и пастрокът са в ареста и ги заплашват доста години зад решетките, а детето е под наблюдение в болницата.

Миналата година майка бе погната за гасене на цигари в лицето на детето си. Става въпрос за съпругата на тиктокъра Mako Kral.

В социалната мрежа тик-ток бе разпространено видео, на което се вижда дете с травми по лицето. По-късно то бе свалено, но от коментари под поста става ясно, че детето е син на кърджалийски тиктокър, подвизаващ се под псевдонима Mako Kral, а травмите са нанесени от жената, с която живее.

Реклама

Към момента е установено наличието на 4 наранявания в областта на лицето, които представляват локални изгаряния. Вероятно става въпрос за изгаряния от цигари. Според медицинската експертиза те са направени в последните 4-5 дни. Извършен е оглед в жилището на семейството, като са иззети фасове, открити навсякъде в дома. Разпитани са и множество свидетели, като е назначена и съдебномедицинска експертиза. В момента разследването все още тече.

През 2021 година бебе се озова в "Пирогов" с тежки изгаряния. Само се било заляло с вряла вода, твърдяха родителите. Ужасяващата случка се разиграва в дома на семейството във Велико Търново. Доказателство, че родителите имат вина за случилото се, е фактът, че майката също била с по-лека форма на изгаряния. След оказаната му първоначална помощ от спешните медици бебето е настанено в детското отделение. Засегнати са коремът и крайниците.

Това не е първият случай на бебета и малки деца, получили изгаряния по невнимание. През януари 2021 г. млада майка реши да изкъпе бебето си с вряла вода посред нощ. В резултат на къпането то получи толкова силна степен на изгаряния, че се наложи да бъде преместено в "Пирогов" и с дни да се обработва некротиралата тъкан.

През 2015 година, след 4 години на сексуален тормоз от страна на баща си, младо момиче опита да се самоубие. За щастие, момичето е живо и всички разбраха каква всъщност е причината да реши да вземе това крайно решение.

Семейството е от село Елисейна, а таткото е изнасилвал дъщеря си в продължение на цели 4 години. През цялото това време момичето е държано в страх, че ако проговори, бащата щял да посегне и на майка й, а също така щял да се самоубие. По този начин мъжът карал детето да мълчи.

В процеса на делото стана ясно, че гаврите с момичето започнали през май 2009 година. Последните посегателства са извършени през май 2013-а. Насилникът бе признат за виновен и получи 6 години решетки.

 Карат малчугани да шмъркат и да пушат

3-годишно момченце от варненското село Синдел имитира шмъркане на кокаин на снимка, която се появи във фейсбук със заглавие "Малкото наркоманче на мама и тати". Това се случи през 2016 г., а разследващите не успяха да докажат нищо срещу твърдението, че това било просто брашно, а не кокаин.

За съжаление, случаят с шмъркащия 3-годишен Младен не е първи, а много вероятно няма да е и последен. През последните няколко години обществото ни настръхна срещу няколко издевателства над деца, които лъснаха в мрежата.

През март 2015 г. клип с тригодишно дете, което пуши цигара, взриви обществото. В клипчето се чува как женски глас подканва малкото момиченце да пафка. След като случаят получи огромна обществена реакция, замесените пълнолетни лица започнаха да твърдят, че историята била една голяма шега.

През септември 2013 година се появи скандално видео, в което майка поощрява сина си и съседско хлапе да пушат и да пият кафе. Едното от децата във видеото е на видима възраст 2-3 години, а в записа се чува как майка му казва: "Хайде, пуши". Същата цигара секунди по-късно отива в ръцете на малко по-голямото, на което жената нарежда: "На, пуши ти и после да ми дадеш". Всички тези родители се измъкват безнаказано.

Четете още

5-годишното ОБЕЗОБРАЗЕНО момченце от Пловдив се възстановява след операцията

5-годишното ОБЕЗОБРАЗЕНО момченце от Пловдив се възстановява след операцията

Мъж преби и брутално изнасили бившата си

Мъж преби и брутално изнасили бившата си

Реклама
Реклама
Реклама