Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16861101 www.bgdnes.bg

Водещият Димитър Павлов в ИНТЕРВЮ: Говоря бързо, защото има много неща, които искам да кажа

Сам си подготвям предаванията, искам да са весели, позитивни и забавни

Кой е той

Димитър Павлов учи публична реч в НАТФИЗ и веднага след дипломирането си е поканен в телевизия "Евроком", за да води късните новини. После прекъсва, за да служи в казармата. Когато излиза, работи в "Ретро радио" в продължение на 6 години.

След това Павлов отново влиза в телевизията. Води "Това го знае всяко хлапе", "10-те най", "Форт Бояр", сутрешния блок на bTV и други. Водещ е и на първия сезон на предаването "Събота вечер" по БНТ 1.

Реклама

Павлов бързо се превръща в любимец на зрителите заради непринудения си начин на говорене. В момента води "Сутрин с Митко Павлов" по "Меджик ФМ".

- Господин Павлов, водите всеки ден по 3 часа сутрешен блок по радиото. Това май е доста изморяващо?

- Мен такива неща не ме изморяват, защото съм работохолик. Когато има работа, я върша просто, а радиошоуто ми е удоволствие и не го усещам като ангажимент.

- Вие сте радио- и телевизионен водещ. Това са две коренно различни неща. Как успявате?

- Принципно е така, различни неща са. Успявам да се справя и с двете и мисля, че се получава доста добре. Поне засега няма оплаквания от зрителите.

- Все пак коя е вашата тръпка - радиото или телевизията?

Реклама

- Нещата са вървели винаги успоредно в моя живот - между радиото и телевизията. Това са различни неща, разбира се, и по различен начин водиш, но все пак си лицето или гласът и няма място за грешки. Може би радиото малко повече ми рефлектира като емоция. Защото си в главата или в колата на друг и му говориш. В някои моменти в телевизията не можеш да направиш нещата, които искаш, като хората. Просто поради технически пречки или други такива. В радиото е по-лесно да се справиш и да достигнеш до човека.

- Хората ви обвиняват, че прескачате от телевизия в телевизия - първо беше "Евроком", после бТВ, БНТ. Защо?

- Един водещ е свободен да отиде, в която телевизия си иска. Както един актьор може да играе, в който си иска театър. Това не е свързано с хонорари или други облаги, за които хората смятат, че са ми били важни. Има и по-важни неща от това. Като отношение, визия, начин на заснемане.

- Имате изказване, че онлайн обучението възпитава робското мислене. Така ли е?

- Това е извадено от контекста. Тепърва нещата с онлайн обучението ще се напасват с хлапетата. Но мисля, че когато има контакт на учителя с децата на живо, е много по-добре, за да се случи нещо. Ще го видим това обучение тепърва. Засега чакаме какво ще се случи.

- Сам ли си пишете текстовете всяка сутрин? Има ли екип, който да ви помага?

- Абсолютно сам си пиша текстовете! Това моето предаване си е "Уан мен шоу", нещо като комеди клуб, ама по радиото. Подготвям се по много различни начини за следващата сутрин. Всеки ден, когато се прибера, търся в интернет и чета много, за да мога да изкарам нещо весело и забавно. Следвам различни сайтове и те ми помагат да се справя с работата. Много чета и много знам!

- Музиката и тематиката на музиката вие ли си я избирате?

- Музиката също я избирам аз. Сам я пускам. Нали казах, че това е "Уан мен шоу". То не е кой знае каква философия да правиш такова нещо. Слушам много музика и знам темата каква ми е за предаването. Просто избирам подходящите неща и ги пускам. Това, че правя всички тези неща сам, не ме затруднява особено. Рутината е нещо, което добиваш с времето, докато вършиш някаква работа. Това не ме натоварва, а напротив, зарежда ме позитивно и ме кара да се опитвам да съм все по-добър.

- В предаването си четете хороскопа на една жена. Тя сърди ли ви се за забележките ви, които не винаги са възпитани?

- Въобще нямам представа. Тя не би трябвало да ми се сърди, защото я правя популярна. Търся хумора и се стремя той да е незлоблив, а да е градивен.

- Започвате в 8 сутринта. В колко ходите на работа?

- Разбира се, преди ефир. Ранното ставане за мен не е проблем.

- Някои хора казват, че имате сутрешна логорея и затова водите сутрешния блок на "Меджик"? Така ли е?

- Очевидно ми се говори сутрин доста, това са го забелязвали и други. Това не ме спира. Имам много неща да кажа на живота и той да ми каже на мен. Затова говоря бързо. Да споделя с хората нелепите ситуации, които ни се случват, както и хумористичните моменти, в които изпадаме. Те са много и трябва да се говори бързо, за да успееш да си кажеш всичко.

- В личния си живот толкова ли бързо говорите?

- Да. Много бързо говоря. Досега никой не ми е направил проблем за това, а напротив, хората реагират добре и ме слушат. Просто това си е мой проблем. Ако искам да забавя речта си, просто ще я забавя. Засега не искам.

- Кое е най-доброто ви лично изживяване в телевизията или в радиото?

- Бил съм в бТВ и БНТ, доста радиа и навсякъде съм се чувствал добре и на мястото си, защото хората са се отнасяли хубаво с мен. Това, което ми харесва и за което се боря като водещ, е да ме припознаят хората, защото аз за тях работя и за тях се появявам на сцената или в ефира.

Четете още

Феята на зъбчетата посети Митко Павлов

Феята на зъбчетата посети Митко Павлов

Митко Павлов се вбеси на „разбирачите“

Митко Павлов се вбеси на „разбирачите“

Реклама