Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16877952 www.bgdnes.bg

Заради "дрифт" в двора на КАТ: Жена остана без книжка и работа

Жена остана без книжка и работа заради обвинения, че дрифтирала в двора на КАТ-Сливен.

Марияна Мундрова е спряна от автопатрул близо до пазара в града. Униформените искат документите й, след което я карат да ги придружи до районното управление. Включват и сирени. Съмнението на полицаите е, че жената е употребила алкохол или наркотици.

Алкохолната проба е отрицателна, но понеже Марияна няма слюнка, над 20 минути втрива тампона в устата си. Иска вода или дъвка и признава, че понякога пие хапче вечер, за да спи спокойно, тъй като страда от биполярно разстройство. По думите на жената, след като чуват диагнозата й, униформените се заканват да вземат книжката й до живот.

Реклама

Дават вода на Мундрова, за да направи тест за наркотици, който е отрицателен. Точно педи да си тръгне от КАТ, полицаите решават да санкционират шофьорката за това, че дрифтирала в двора на институцията.

Жената обаче обяснява случилото се така:

"Да, превъртях гуми за 5-6 метра, но това не беше дрифт. Колата ми е на бензин и газ и винаги така става като паркирам".

Марияна споделя, че я карат да подпише глоба, която, по думите им, била за въртене на гуми, и щяла да е в размер до 200 лв. Тя се съгласява, но се оказва, че книжката й ще бъде временно отнета, а глобата е 3000 лв. Марияна обжалвала, но съдът потвърждава нарушението. Жената остава без свидетелство за управление на автомобил за една година. След това Административният съд отсъжда, че Мундрова не е дрифтирала в КАТ и документът трябва да й бъде върнат. От КАТ обаче изискали психо тест.

Марияна споделя, че в Германия работела като куриер. Заради недоразумението в Сливен остава без работа. Тя се закани, че ще търси обезщетение за причинените й неудобства и щети.

Четете още

Плащаме онлайн невръчени фишове от КАТ

Плащаме онлайн невръчени фишове от КАТ

Е, как може така! Каралата с 250 км/ч Мис Силикон се измъква

Е, как може така! Каралата с 250 км/ч Мис Силикон се измъква

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама