Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16879552 www.bgdnes.bg

Георги, който заколи майка си в Бургас: Исках да я приключа бързо и хуманно!

Това споделя задържаният за убийството пред разследващите напълно хладнокръвно

Ножът се чупи, защото жертвата се бори за живота си, но обезумелият син взема друго острие и довършва започнатото, което е далеч от хуманно и бързо!

Реклама

Георги, който уби майка си в Бургас, казва на разследващите, че е искал да приключи майка си бързо и хуманно! Първо се опитва да пререже гърлото й, но острието се е счупва. Тогава минава на план Б и е взема друг нож, с който нанася безпощадни удари в гърба, бъбреците и краката на майка си Рада Гешева. Тези ужасяващи подробности разкриха на брифинг по-рано днес окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и директорът на ОД МВР ст. комисар Емил Павлов за убийството, което разтърси Бургас.

След кървавото убийство сам се обажда на спешния телефон 112 и казва какво е направил. После пред разследващите използва думите "унищожих й бъбрека!".

В нощта на убийството 21 януари, Георги се прибрал в квартирата си на ул."Шейново", където заварил майка си. 64-годишната жена живеела на друг адрес, но отишла в квартирата на сина си, защото по-рано същия ден той й се оплакал, че не се чувства добре. Тогава нещата излезнали извън контрол.

Има неофициални данни, че преди да й посегне, обезумелият син я е гледал 4 часа втренчено и майка му започнала да се притеснява и се паникьосала. Между двамата избухнало пререкание, вероятно отново по същата тема, по която се карали най-често – за наркотиците (виж надолу в текста) , които Георги употребявал редовно. По първоначални данни до убийството се е стигнало, защото пострадалата е настоявала нейният син да се лекува и приема съответните медикаменти.

Предстои да бъде изготвена експертиза, която да установи дали тази системна употреба на наркотици е отключила психическо разстройство и дали Георги е бил вменяем докато е убивал майка си. Това е от ключово значение за хода на делото и за присъдата на Георги. Ще стане ясно и дали по време на кървавото убийство синът е бил надрусан.

Два са подадените сигнала в полицията за извършеното ужасно зверство – първо позвънил приятел на Георги, на когото той признал какво е сторил. 2-3 минути по-късно се обадил и убиецът. Когато полицаите отшили на адреса го заварили до трупа на майка си.

Реклама

„Ние като хора с не малък опит в правоохранителната система сме се сблъсквали с много жестоки убийства, но това е едно от тези, които можем да наречем венец на жестокостта", коментира прокурор Чинев. Разследващи са шокирани и от факта, че извършителят не проявявал никакво разкаяние, напротив, много хладнокръвно разказал как „искал да приключи майка си бързо, по хуманен начин".

"Уверявам ви, че се работи много интензивно по случая, утре вярвам че ще бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража спрямо задържания", допълва прокурор Чинев. В момента Георги е задържан за 72 часа.

МНОГОКРАТНО ЛЕЧЕНИЕ!

Само през 2023 г.  Георги е лекуван три пъти в Център за психично здраве (ЦПЗ) по сигнали на родителите си – през януари, февруари и май, каза ст. комисар Павлов. И уточни, че родителите на Георги на няколко пъти са подавали сигнали в полицията, притеснени за неговото психично здраве. Сигнали за агресия от негова страна не е имало. Момчето има и криминална проява – през 2017 г. е задържан за притежание на наркотици.

Четете още

24-годишен закла майка си в Бургас

24-годишен закла майка си в Бургас

Жена закла мъжа си в центъра на София (Обновена)

Жена закла мъжа си в центъра на София (Обновена)

Реклама
Реклама
Реклама