Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16937301 www.bgdnes.bg

Блъснатата от автобус Мая вече се храни сама

*Изведена е от реанимация, но още има опасност за живота й 

*Съпругът на 52-годишната жена е неотлъчно до нея 

Самостоятелно успява вече да се храни блъснатата от автобус на градския транспорт жена. 52-годишната Мая е изведена от реанимация и е настанена в Клиниката по ортопедия и травматология към столичната болница "Св. Анна". Тежко пострадалата е контактна и се възстановява след направените й операции.

"Жената е в стабилно състояние, контактна е. Продължава лечението й. При нея се събират много операции и не може да кажем, че животът й е вън от опасност, но към моментна е стабилизирана", коментира пред "България Днес" пиарът на болничното заведение Антон Луков.

Реклама

На 16 януари при катастрофата в София на шофьор от градския транспорт му прилошава и губи контрол над автобус номер 94. Влиза в насрещното и удря автомобил на дипломатическата мисия на Иран и 52-годишната пешеходка. Инцидентът се случва на ул. "Никола Габровски" в столичния квартал "Дианабад". В резултат на инцидента пострадаха четирима, включително и шофьорът на рейса.

Пострадалата Мая е приета в реанимацията с множество тежки фрактури на таза, единия крак и едната ръка, контузия на бял дроб и черепно-мозъчна травма. За съжаление, при първата операция се налага ампутация на крака. Миналата седмица д-р Станислав Милев и екипът му извършват още една операция, която продължава час и половина. Направена е успешно вътрешна фиксация на фрактурата на ръката на блъснатата жена. Лечението на 52-годишната Мая продължава. Предвидени са пластични операции и възстановяване на меките тъкани. При нея на свиждане редовно ходи съпругът й, за да й вдъхва кураж и да й носи всичко необходимо.

"Най-късно в сряда, ако общото й състояние позволява, разбира се, ще продължат с пластичните операции, които се налагат след другите интервенции", допълват от лечебното заведение.

Пострадалата ще бъде транспортирана в столичната спешна болница "Пирогов", където екип от други лекари ще се грижи за състоянието й и ще извърши пластичните операции.

Желаем й успех!

Четете още

Има опасност да ампутират и ръката на блъсната от автобус жена в София

Има опасност да ампутират и ръката на блъсната от автобус жена в София

КОШМАР! Ампутираха крака на жената, блъсната от автобус в София, с опасност за живота е

КОШМАР! Ампутираха крака на жената, блъсната от автобус в София, с опасност за живота е

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама