Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17030356 www.bgdnes.bg

Учител опитва да прецака Хасан и Ибрахим, извинява им се

Преподавателят не вярвал, че близнаците могат да композират 

С отличен успех завършиха третия семестър пианистите виртуози Хасан и Ибрахим.

Близнаците учат в музикалната консерватория в нидерландския град Маастрихт и отново са сред най-добрите студенти. Отлично се представиха и в края на първата учебна година, когато отново бяха отличници.

Реклама

"Синовете ми завършиха семестъра с максимален брой точки - там така ги оценяват. Учебната им година върви много успешно, като са имали лек проблем само с един преподавател. Изнесоха няколко концерта и им се наложи да отсъстват от лекции. Но стриктно си изпратиха домашната работа, за да могат да завършат - собствена композиция. Преподавателят им казал, че нито е видял с очите си, нито е чул с ушите си това, което са създали, и затова не може да е сигурен, че те са автори. И искал да се явят директно на поправка, без да полагат редовен изпит. Момчетата са му предложили да се видят на живо и пред него да композират произведение за половин час. Преподавателят се е усъмнил, че могат да го направят, но точно това се е случило. Напомням, че Хасан и Ибрахим композират от години и имат три издадени албума със свои творби. Когато преподавателят видял, че могат да композират, им се извинил, че е искал да ги праща на поправка, и им предложил да работят заедно", разказа пред "България Днес" Денис Игнатов, баща на 20-годишните талантливи музиканти.

Междувременно близнаците са имали среща с българската общност в Нидерландия и са започнали да обучават деца на наши сънародници. Хасан и Ибрахим им преподават както класическа, така и българска народна музика, въпреки че това не е най-силната им музикална страна, но имат много добри познания.

В неделя пианистите се прибират в България, за да изнесат два концерта в София и Видин с произведения на Бетовен и Шопен. А след това продължават с учебните ангажименти в консерваторията.

"Отначало не ни приеха много добре, дори снизходително. България е малка и подценяват всеки, който идва от такава държава. Но спокойно можем да кажем, че вече сме се доказали и сме най-добрите пианисти в консерваторията в Маастрихт. Много хора искат да се учат от нас. Така хем сме студенти, хем и учители", коментираха преди време близнаците от Шумен.

Четете още

Хасан и Ибрахим уморени, излизат в дълга ваканция

Хасан и Ибрахим уморени, излизат в дълга ваканция

Хасан и Ибрахим празнуват ЧРД в чужбина

Хасан и Ибрахим празнуват ЧРД в чужбина

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама