Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17140369 www.bgdnes.bg

След рекламно събитие: Пенсионери се оказват със заеми вместо с подаръци

Поредна измамна схема кара пенсионери да да теглят заеми, вместо да получават обещани подаръци. Възрастните хора са канени по телефона на рекламни събития. Участват в томболи, според които печелят различни уреди. Подписвайки документи, за да си вземат наградата, се оказват с кредити за над 5000 лв. Измамниците претупват нещата, а заради еуфорията хората се лъжат и слагат подписите си.

"Аз няма да живея. Просто няма да живея. Направо живота си прекратявам", споделя измамена 70-годишна жена пред Нова ТВ.

Реклама

Преди две седмици тя отива на организирано и представено като здравно събитие след покана по телефона. Разказва, че докато смята, че е получила подарък, е купила масажни уреди за над 5 000 лева. Иска анонимност, защото не знае кои са продавачите и дали няма да я потърсят. С пенсията й от 540 лева и месечна вноска от 166 лева, в следващите три години жената ще трябва да живее с 374 лева на месец, за да може да изплати стоката. Ако реши да гладува и цялата й пенсия да отива за заема, ще са й нужни 11 месеца.

"Как ме извъртяха - не знам. Държаха се много културно. Това ме подлъга", споделя още пенсионерката.

От фирмата съобщават, че измама няма и спазват българското законодателство. Според тях звънят на хората на случаен принцип и нямат предварителна информация за самоличността им. Дружеството било проверявано за ботовете и използването на лична информация, но не били открити нарушения.

Четете още

ВНИМАНИЕ! Замесиха името на Ангел Кунчев в измама

ВНИМАНИЕ! Замесиха името на Ангел Кунчев в измама

Мъж от Пазарджик плати за имот, който се оказа със законен втори собственик

Мъж от Пазарджик плати за имот, който се оказа със законен втори собственик

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама