Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17169965 www.bgdnes.bg

Няма осиновители за пребития Мечо

  • Здравето му е добро 
  • Измъчваното куче живее в офис, никой не иска да го осинови 

"Никой не иска да вземе в дома си мъченото куче Мечо. Година по-късно, за съжаление, сред малкото сериозни кандидати няма подходящи осиновители", споделиха пред "България Днес" от организацията "Енимъл Рескю" в София, която се грижи за четириногото.

Реклама

Мечо попадна при тях, след като сигнал за пребито куче взриви социалните мрежи. На кадри от охранителни камери се вижда как мъж излиза от дома си и примамва с храна бездомно животинче. Четири часа по-късно същият човек се появява отново на кадрите, носейки кучето на ръце, и го захвърля край пътя, а то не помръдва. Има счупени кости и множество прорезни рани. Мечо е намерен сутринта от съседи на нападателя му, които веднага сигнализират на организацията.

Обвиненият за издевателствата над животното е столичанинът Захари Шулев. Шулев го грозяха от 1 до 4 години затвор и глоба до 5 хиляди лева заради жестокостта, която прояви срещу безпомощното куче Мечо. Делото се точи около година и всички доказателства бяха срещу Захари Шулев. Софийският районен съд го наказа само с 3 бона глоба, без дори да му даде условна присъда - наказание, което не би уплашило другите мъчители на животни.

"Надявахме се на по-сериозно наказание. този човек десетки години се е гаврил и безмилостно е изтезавал животни и това е доказано", в недоумение са от "Енимъл Рескю"

По думи на съседи на Шулев той повече от 15 години брутално изтезава и убива животни във външната си тоалетна Хората разказаха, че зловещите писъци на кучета и котки са се чували в целия квартал. Шулев е примамвал четириногите с храна, връзвал ги във външната тоалетна на къщата си и започвал да им чупи и реже крайниците.

"За щастие, здравословното състояние на Мечо след всички мъки, които е преживял, е добро и за да освободим място в клиниката за друго болно куче, го взехме в офиса ни. Така четириногото стана офис секретар. Мечо съвестно изпълнява задълженията си и се чувства много добре, въпреки че не е в дом", разказаха пред вестника от организацията.

От "Енимъл Рескю" споделят, че все още не са загубили надежда и се надяват някой ден Мечо да намери своите стопани.

Четете още

Без затвор за мъчителя на Мечо

Без затвор за мъчителя на Мечо

Бунт срещу мъчителя на Мечо

Бунт срещу мъчителя на Мечо

Реклама
Реклама
Реклама