Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1742717 www.bgdnes.bg

Манекенка укроти Доган

Пищни сватби и още по-шумни раздели. Драмите в личния живот на Ахмед Доган надминават и екшъна в политическата вихрушка, в която Сокола играеше една от главните роли цели 22 години.

Всяка една от венчавките и разводите на Ахмед Доган са като сюжет от холивудски филм. Тържества с хиляди гости, държавният елит присъства под строй, последвани от. истории, в които не се спестяват и най-интимните тайни. Преди няколко години наяве излезе и кратката любовна история на Ахмед Доган с Айтен Хюсмеин от Дулово. Макар и връзката им да е мимолетна, Айтен ражда син на Доган - Аян. Тайна, пазена дълбоко повече от «десетилетие.

Все пак накрая една жена успя да укроти бурния живот на Сокола. Тя е много по-млада от него, но точно преди 11 години се настани в сараите и в сърцето на Доган. Алтен Алиева остана до Доган както в политическите му възходи, така и в оттеглянето му от поста председател на ДПС, отгледа малката дъщеря Демет и се разбира с големия син на Сокола.

Според хора от обкръжението на Доган Алтен има немалка роля в решението му се оттегли от лидерския пост в ДПС.
Красавицата вече е обличала булчинската рокля, но само на модния подиум. Дали ще стане законна господарка на сараите, може би за нея вече няма толкова голямо значение. Запознават се през 2002 година, малко след втория развод на Доган. По това време манекенката е едва 19-годишна и все още ученичка

По стечение на обстоятелствата ги запознава сегашен политически противник на Ахмед Доган - министърът на културата Вежди Рашидов. Първата им среща е на тържество по повод награждаването на Рашидов с орден „Стара планина". В зала „Мати" на НДК ги запознава лично министърът.

Макар единствено Ал-тен да е безусловно вярна на Доган, едва ли той би се престрашил на поредна сватба. Спомените от миналото са още пресни.
Първата жена, която бившият лидер на ДПС заведе до олтара, е варненка-та Айсехел Руфи. Пищните сватби на днешните родни BunoBe
не могат дори да се мерят с това, което се случи през 1993 година на стадиона в Исперих.

Всъщност истинската сватба с Айсехел е във Варна в Шведския хотел, който вече е собственост на близката до сърцето на Доган „Мултигруп". Кумуват тогавашният вицепремиер Евгений Матинчев и неговата покойна съпруга.
„Получих партийно поръчение, че трябва да се оженя преди края на
годината. И трябваше да го изпълня. Партийните структури настояваха да е на стадиона в Исперих с . изпълнения и народно веселие... Ден преди да сключим брак, до късно вечерта аз исках да се откажа от подписването.

Тогава моите приятели ме молеха да не направя още един гаф като вече съм извършил един, избирайки такава булка", признава след развода Доган в една от малкото си лични изповеди. Но въпреки колебанията на жениха Айсехел е облечена в златотъкан тъмносин атлазен кафтан, возят се на файтон, а стадионът в Исперих се оказва тесен
за гостите. Разводът е бърз и логичен.

Нещо повече - той се превръща в политически скандал. Айсехел твърди, че мъжът й пие и я бие. Отговорът на Доган - бившата му има интимни отношения с жена.
При втората си сватба Доган е доста по-дискретен. Жени се през 1995 година за Ширин Карнобатлъ в хотел „София". Гостува целият политически елит.
Ширин е от Плевен, завършила е ВИТИЗ и е била сред първите стипендиантки на ДПС, изпратени в Турция на обучение. Нейният чичо Мустафа Карнобатлъ през 90-те е областен лидер на движението. Доган я иска от родителите й, но се оженват без много излишен шум. Ширин е майка на принцесата на сараите - както наричат ученичката Демет. Ширин и Сокола остават заедно, докато момичето тръгне на училище. Последната им публична поява заедно е през 2002 година. Малко по-късно идва разводът, а Демет остава при баща си.

ПЪРВА В СПИСЪКА

Първа в сърцето и дома на Ахмед Доган е Таня Желязкова. Запознават се като студенти. Именно Таня чака Сокола да излезе от затвора. Майка е на Демир Доган. С Таня Доган се разделя през 1990 г., по-късно тя е директор на бившия пионерски дворец в София.

Последната законна съпруга на лидера на ДПС - Ширин Карнобатлъ, изкарваше доскоро прехраната си като продавачка в столичен мол. Плевенската красавица продаваше златни бижута. Никой от колегите й в търговския център дори не подозираше, че Ширин е би-вша съпруга на един от най-известните и богати политици у нас. Веднага след като медиите „разобличиха" Ширин, тя напусна мола. Пред шефовете казала, че заради публичния шум не може да продължава да работи зад щанда. Оттогава никой не знае къде е и с какво се занимава.

Румяна МИЛАНОВА

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама