Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17434284 www.bgdnes.bg

Отец Иван няма пари да празнува рождения си ден

Добрият свещеник го закъса и със здравето, не може да ходи 

Отец Иван няма да празнува 79-ия си рожден ден в края месеца. Това обяви пред "България Днес" добрият духовник, който е роден на 31 март 1945 година.

"Няма пари за голямо тържество, най-много с най-близките си хора да седна на обяд. И децата да са около мен, защото те най-много ме радват. Но не е време за празненство, тъй като в приютите отново изпитваме финансови затруднения. Дарители няма и трудно свързваме двата края. Имаме брашно и гладни не сме си лягали, но с плащането на сметките не се справяме", сподели пред вестника дядо Иван.

Реклама

Отчето не мисли за отпразнуване на рождения си ден и заради здравословни проблеми. Духовникът още не може да се възстанови напълно след получения сърдечен удар и продължава да се бори с парализата на лицето си, макар че по негови думи състоянието му се подобрява.

"Големият ми проблем сега е, че не мога да ходя. Опитах се да сляза от втория етаж на къщата и ми отне повече от час, за да се придвижа по стълбите. Болките в краката ми са много големи, така е вече от няколко години, но лошото е, че продължават да се усилват. Затова и през повечето време лежа. Няма какво да се лъжем - вече съм на години и това се усеща", призна чистосърдечно отец Иван.

Добрият старец вече живее за постоянно в приюта в софийското село Нови хан, за да бъде под наблюдението на най-близките си хора. Дядо Иван признава, че не иска да се връща в монтанското село Якимово, където през последните години трайно се беше установил.

Четете още

Отец Иван остана без храна

Отец Иван остана без храна

Отец Иван за твърденията, че е починал:  Лъжат, че съм умрял!

Отец Иван за твърденията, че е починал: Лъжат, че съм умрял!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама