Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1744765 www.bgdnes.bg

Октай и Жулиета на мартеници

Мартеници с лицата на царицата на палмата Жулиета - моделката Гери Дончева, и атентатора на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, са истински хит за Баба Марта.
И тази година производителите залагат на нестандартните решения, а традиционно преплетените червени и бели конци остават на заден план, показа проверка на „България Днес".

Моделката Гери Дончева нашумя през последните седмици с рекламата на сирене от палмово масло. В телевизионния клип парченца от деликатеса се търкаляха между
огромните й естествени гърди. Във видеото зализан младеж я нарича Жулиета и й предлага да й скочи на „балкона", като кичо-зно прави нов прочит на драматичната любовна история.

Октай пък се превърна в любимец на много хора, след като на последния конгрес на ДПС нападна лидера на партията Ахмед Доган с газов пистолет. Оръжието засече, но в интернет пространството Енимехмедов стана герой заради смелостта да изрази своята позиция, макар и по един необичаен и рискован начин.

Производителите на мартеници са решили, че двете популярни лица напоследък са хитър маркетингов ход за пласирането на по-голяма част от продукцията им. Според тях хората вече не търсят традиционни мартеници, а искат нещо по-различно. Така за най-малките към сплетените червени и бели конци се добавят лицата на анимационни герои, състезателни автомобили и приказни същества. Мартеници с късметчета и българското знаме също се очаква да бъдат хит на пазара тази година.

Клиентите ще могат да избират от класическите Пижо Пенда до изкусно украсени с червено-бели конци и мъниста чинийки, чанове, вилици, лъжици и различни фигурки. За поредна година един типично български празник като Баба Марта ще мине под знака made in China. На пазара отново ще преобладават мартениците, изработени в азиатската страна, тъй като излизат много евтино на вносителите и затова са предпочитани пред собственото производство.

Продажбата вече започна

Въпреки че до 1 март има повече от месец, в Русе вече се продават мартеници, формите са най-различни, както и цените - от 50 стотинки до десетки левове. Изработката е българска и китайска. Предстои след три седмици да отвори врати и Мартенският базар на централната ул. „Александровска", който ще остане там до 3 март.

Иво АНГЕЛОВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама