Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1756139 www.bgdnes.bg

Волен със запор върху заплатата

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров работи залудо. Съдия-изпълнител запорирал заплатата на националист №1 заради заведено дело за клевета срещу Сидеров. Това разказаха за „България Днес" близки до лидера на „Атака".

След като съдията от Софийския окръжен съд Любомир Крумов осъди Сидеров за клевета за 15 000 лв., съдебният изпълнител Миладин Миладинов запорирал заплатата на националиста. Случката се разиграла в началото на януари. Според близки на лидера на „Атака" той буквално изправил на нокти чиновниците в банка ДСК, където са авоарите му.

Коя е банката пък, издали от кабинета на председателя на парламента Цецка Цачева, тъй като били бесни, че от „Атака" поискаха оставката й от поста
в събранието, научи „България Днес". Първата дама на парламента също провела разговор по темата, но уточнила, че не е работодател на Сидеров и не може да дава данни за него и сметките му

След като разбрал за запора, Сидеров накарал една по една служителки на банката да звънят на пожар на съдия-изпълнителя. Миладинов пък категорично отказвал да говори лично със Сидеров и заявил, че законът е спазен и това е последната му дума. Част от сумата в банковата сметка обаче била преведена на ЧСИ. Самият Миладинов коментира пред „България Днес", че е изненадан от това, че случаят е станал известен, но не би коментирал подробности.

Волен Сидеров също потвърди, че е със запори-рана заплата, но обясни и причината - огласеното от парламентарната трибуна име на съдия Крумов, кой-
то пуснал на свобода трима роми, убили и изнасилили възрастна жена. „Това разпореждане - да не бъдат задържани, беше разписано от съдията. Това лице, този индивид Любомир Крумов, аз му споменах името, защото с неговия подпис тези двама извършители изроди въобще дори не бяха задържани и 24 часа. И когато аз го съобщавам този случай в парламента и му казвам името, той започва дело за клевета срещу мен за 15 000 лв.

И в момента има запор върху моята заплата, защото ме е осъдил. Той не си е направил усилието да задържи престъпниците, но е направил усилието да заведе иск. Да хване съдия-изпълнител Миладин Миладинов, когото да прати много светкавично да ми направи запор, за да ме накаже, защото аз съм повдигнал темата и съм му съобщил именцето", разкри Сидеров.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама