Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1756185 www.bgdnes.bg

Вицепрезидентът Тодор Кавалджиев: Оцелявам мизерно, но с достойнство

„Оцелявам както стотици хиляди пенсионери - мизерно, но с достойнство и с високо вдигната глава", това съобщи вицепрезидентът на Петър Стоянов Тодор Кавалджиев.

„Със здравето не съм много добре. Като се има предвид животът, който съм живял, и годините, които натрупах, е напълно обяснимо. Колкото до привилегиите - те са толкова далеч от мен, че напълно разбираеми са думите на хората, които ежедневно ме виждат в масовия градски транспорт, в магазина да пазарувам. Често възкликват: „Депутат не сме виждали в рейсовете, а сега срещаме вицепрезидент! Не ви ли осигуриха кола, офис?" - питат ме хората", обяснява сегашния си живот пред factor.bg той.

Кавалджиев разказва, че преживява с малка пенсия и не се ползва с привилегии, каквито би следвало да има един бивш вицепрезидент. Според него отказът на Петър Стоянов да стане конституционен съдия е напълно естествен.

„Така трябваше да постъпи и когато стана лидер и депутат на СДС. Той беше държавен глава и трябваше да остане извън партийните пристрастия до края. Нищо не налагаше този компромис - беше финансово обезпечен до края на живота
си, осигурен с офис, кола и други екстри. Макар на първите президентски избори да бе в екип с кандидат-вицепрезидент, на следващите той избра „новото лице", но то не му донесе победа, а поражение от Гоце", коментира Кавалджиев.

Според него сините в момента са с най-силно желание да се отърват от „мечешката прегръдка" на Иван Костов. Друго твърдение на Кавалджиев е, че кръгове от бившата ДС продължават да са част от кукловодите в съвременна България.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама