Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1758084 www.bgdnes.bg

Станишев чисти листите от старите муцуни

Румен Овчаров, Георги Пирински, Стефан Данаилов, Любен Корнезов, Емилия Масларова, Асен Гагаузов, Георги Божинов, а с единия крак и Румен Петков май остават за първи път от десетилетия извън борда в БСП. Това е новината в навечерието на червения конгрес на 16 февруари, след който неофициално стартира реденето на листи за изборите през юли.

Двамата дългогодишни зам.-председатели на БСП - бившият Румен Овчаров и настоящият Георги Пирински, сами решили да напуснат депутатските банки, твърдят другари.

"Е, много бързат някои", реагира самият Овчаров. Пирински сдържано обясни пред "24 часа", че листите се редят по друго време и от друг формат, така че не намирал за уместно в момента да коментира предположения. Мълвата за отказ на Пирински още не е обиколила "Позитано", така че той продължава да се спряга за водач в Пазарджик.
Иначе лидерът Сергей Станишев започва местене по региони на важните фигури. Две са условията за челна позиция - лоялност към Станишев и резултатите от референдума, по които личи кой колко си владее структурите.

Вероятно Румен Петков и Кирил Добрев ще имат проблеми с влизането си в следващия парламент. Никой няма да им оспори това право, въпросът е, че няма да са водачи. Според устава местните издигат имената , но последната дума има Националният съвет.

 Виж целия текст в "24 часа"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама