Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1758113 www.bgdnes.bg

Как Златко Баретата получи бойно кръщение преди 18 години

Първият сблъсък на Златомир Иванов с правосъдието е през далечната 1995 г. По това време Златко Баретата е съдружник в застрахователната компания на бившите командоси "Аполо и Болкан". От 2 г. роденият в Гурково мъж е напуснал отряда на баретите, преди това известно време е бил служител в подразделението за борба с масовите безредици (БМБ) в СДВР.

Средата на 90-те е време на тотално господство на силовите групировки и тотално безсилие на правоохранителните органи. Време, когато мутрите, борците и бившите барети са вездесъщи и си правят каквото искат.

Реклама

Действието в тази кървава трагедия се развива на 5 юли 1995 г. около 20 ч. Мястото е заведението "Виро клуб", с маси на тротоара на бул. "Патриарх Евтимий" 92, близо до 5-те кьошета в София. Кафето няма славата на гангстерско свърталище. Главни действащи лица са Златомир Иванов, Иво Русинов, Кольо Колев, Веселин Въртийски-Патичето, Ларсен Луканов. Второстепенни герои - посетители в заведението, случайни минувачи, продавачи в близки магазинчета и кафенета.

Виж целия текст в "24 часа"

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама