Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1762065 www.bgdnes.bg

Павел Поппандов: Изгониха ме от Сатирата! Милото: за пенсия е, а реве

„Изгониха ме от Сатирата! Новото ръководство в лицето на Калин Сърменов и Васил Банов прецени, че моето място не е тук и получавам незаслужено заплатата си." Това изплака пред „България Днес" големият ни актьор Павел Поппандов.

Точно преди четири дни Павката от „Оркестър без име" влезе За последно в образа на Борис Бизов в представлението „Детектор на лъжата" в Сатиричния театър „Алеко Константинов". След края му комикът се обърна към публиката с думите: „Скъпи приятели, днес за 85-и път се игра „Детектор на лъжата". Но това е последното ми участие в него. Тръгвам си, защото новите шефове на театъра прецениха, че мястото ми не е тук. Огорчен съм не облекчен. Освен всичко ме боли за колегите и за годините, в които бяхме заедно. Все пак искам да кажа само едно: „Довиждане и до нови срещи." Краят на речта на Поппандов и сбогуването му с публиката предизвикаха бурни 15-минутни аплодисменти.

Реклама

„Поппандов е на 66 години. Той отдавна е в пенсия и не разбирам какъв му е проблемът? Въпреки всичко оставам твърдо зад думите си за заплатите в Сатирата. Никой не дава пари на хора, които не идват на работа", обясни ситуацията с напускането на Павел Поппандов шефът му Калин Сърменов.

В момента комикът от бившото тв предаване НЛО продължава да играе. Той репетира пиесата „Слънчеви момчета" на режисьора Андрей Калудов, с която гастролира из цялата страна. До драмата с изгонването от театъра на Павел Поппандов се стигна в края на миналата година, след като актьорът Калин Сърменов, избран за шеф на учреждението, обясни, че трябва да промени схемата на заплащане в театралната трупа.

„Не може да има уравниловка - част от актьорите да не работят колкото другите, а да получават пари. Това време отмина. В договора на всички актьори има клауза, в която, ако те не покриват достатъчно постановки в афиша, Заплащането им ще се намали. И те това го знаят", сподели тогава пред „България Днес" Сърменов. Според него пазарните условия в които живеем, налагат това изменение.

„Трябва и млади хора да се налагат при нас. Вече имаме много такива звезди. И когато една такава дойде при нас, тя продава по съвсем друг начин продукта. А аз като директор трябва да се съобразя с това. Все пак на театъра трябва да се гледа като на печелившо предприятие, нали?", сподели за „България Днес" шефът Калин Сърменов.

Когато в края на миналата година той стана изпълнителен директор на сатиричния театър „Алеко Константинов", реши да намали заплатите на колегите си Филип Трифонов, Мария Статулова, Пламен Сираков, Янина Кашева, като им оряза наполовина възнагражденията. Тогава всички останаха разочаровани, но само Павел Поппандов напусна.

Реклама
Реклама
Реклама