Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1762796 www.bgdnes.bg

Журналистката, обвиняваща Маргарита в побой: Ще съдя Бербатова до дупка!

"Не очаквах от Маргарита Бербатова и снаха й такова нещо. Все пак те са и публични личности. Ще се съдим, докато истината излезе наяве", се закани пред "България Днес" журналистката Бетина Апостолова.
Репортерката от благоевградския всекидневник "Струма" твърди, че майката на Димитър Бербатов и Димитричка, жената на брат му Асен, са я нападнали и били, без да ги провокира по никакъв начин. Срещу двете беше заведено дело по Указа за борба с дребното хулиганство.
До инцидента се стигна, след като в детското столче на дъщеричката на Асен Бербатов беше открит кокаин. Малкият брат на суперзвездата на "Фулъм" и негов приятел първоначално бяха задържани. На мястото пристигнали Бетина Апостолова и нейни колеги.
"Извадих фотоапарат да снимам, при това отдалече. Тогава притича снахата на Маргарита и започна едно дърпане и скубане. Опита се да ми изтръгне фотоапарата, за да го повреди. Намеси се колега, който успя да я спре", спомня си Апостолова.
След известно време обаче на мястото дошла и Маргарита и със снаха й започнали да блъскат журналистката. След инцидента тя си извади медицинско за нанесени леки телесни повреди. Съдебният лекар е открил следи по ръцете и краката й.
"Имаше шутове, но не успяха да ме изпочупят", казва Бетина Атанасова.
Разглеждането на делото вчера не тръгна. Маргарита Бербатова и Димитричка Ганчева не се явиха в съда. Маргарита бе изпратила писмена молба до магистратите да бъде освободена от присъствие, тъй като е на погребението на нейна подчинена, медицинска сестра от благоевградската болница. Димитричка Ганчева пък се оправдала писмено, че има семейни причини за неявяването си.
Съдия Мирослава Йорданова не даде ход на делото днес, тъй като в залата не дойде и упълномощеният от Бербатови адвокат Албина Анева, която била заета по същото време в Софийския апелативен съд.
Следващото заседание е насрочено за 12 февруари. Тогава Маргарита и Димитричка трябва да представят доказателства, че наистина са имали обективна причина за отлагане на процеса, в противен случай ще бъдат глобени, изтъкна докладчикът съдия Мирослава Йорданова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама