Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1763492 www.bgdnes.bg

Ето как антимафиоти задържаха двама мъже, планирали убийство (видео)

Служители задържаха двама мъже, подготвяли убийство, съобщиха от пресцентъра на МВР. (Виж видеото от акцията.)

Антимафиотите от ГДБОП и колегите им от Специализирания отряд за борба с тероризма действали по сигнал за подготвяно убийство на български гражданин.

Реклама

Операцията е реализирана вчера на територията на кв. „Факултета" в столицата, където са били задържани Г.П. /37г./ и охранителят му В.К. /38г./.

По първоначална информация, причината за подготвяното тежко престъпление била заради конфликтни бизнес отношения. За целта било осигурено и оръжие.

Справка в полицейските регистрите сочи, че и двамата са натрупали богати криминални досиета: Г.П. - за грабеж с огнестрелно оръжие в особено големи размери, самоуправство и заплаха с убийство; В.К. - за противозаконни отнемания на моторни превозни средства и кражби.

При последвалите обиски и претърсвания, спецполицаите открили боен пистолет „Берета" с изтрити номера, заглушител и около 50 патрона за него. Открити са също и газов пистолет, въздушна пушка и 5 патрона за ловно оръжие. Иззети са още 8 мобилни телефона, електронна везна със следи от наркотично вещество, както и малки количества вещества, реагиращи положително на марихуана, хероин и кокаин.

Г.П. и В.К. са задържани за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство по чл.339, във връзка с чл. 119 от НК. Разследването по случая продължава, предстоят и допълнителни експертизи на иззетите оръжие и наркотици.

Реклама
Реклама
Реклама