Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1765430 www.bgdnes.bg

Хванаха заподозрян поръчител за стрелбата по Баретата, акция в Казанлък

Има заподозрян за поръчител на стрелбата срещу Златомир Иванов - Баретата, съобщи БНТ.

Телевизията се позова на свои източници, според които се потвърждавала версията за неуредени финансови и бизнес взаимоотношения като мотив за поръчката.

В събота през целия ден на територията на Казанлък антимафиоти са провели операция за издриването на заподозрения. За него се предполага, че има дълга история на взаимоотношения със Златко Баретата, който е роден в близкия на Казанлък град Гурково.

Реклама

Местната телевизия Прес тв даже разпространи снимки от задържането.


Днес в Търговище от коментара на вътрешния министър стана ясно, че все още се събират доказателства в подкрепа на тази версия.

"Работим много усилено по всички извършени тежки престъпления, в това число и стрелбата по Златко Баретата. Така че всички действия, които се предприемат в тази посока, знаете, че когато има достатъчно информация, тя ще бъде публично оповестена, но в момента не бих искал да се ангажирам с подробности, защото продължават процесуално-следствените действия", коментира Цветан Цветанов.


Запитан дали това означава положителен отговор на въпроса дали акцията в Казанлък е свързана с разкриването на поръчителството на стрелбата срещу Златомир Иванов, Цветанов каза: "Приемете го повече като да".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама