Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1765469 www.bgdnes.bg

Болният от рак Петър Гюзелев: „Чернобил“ е една от причините

"Болен съм от рак. „Чернобил" е една от причините. След аварията ние бяхме вън, имах концерт, наваля ме дъжд. За съжаление тогава никой не ни каза, че трябва да си стоим у дома. Информационното затъмнение беше ужасно". Това сподели музикантът Петър Гюзелев в предаването на Марин Карбовски по ТВ7.

Легендата на "Щурците" разказа, че преди около 6 години е получил удар. "Тогава лекарите ми откриха тумор. Започнах да се боря, но туморът се превърна в рак. В такава ситуация човек малко по-трудно се бори", каза с усмивка Гюзелев и подчерта, че вече не мисли за диагнозата си.

"Много хора ми помогнаха, за което им благодаря. Цяла България ме подкрепи. Хора с по 40 лева пенсия са дариха по левче. Българите за пореден път доказаха, че са добри по душа", сподели още музикантът.

Реклама

Гюзелев разкри, че е продал част от китарите си, за да може да замине на лечение в Щатите. Там са му помогнали до известна степен - лекарите успели да спрат растежа на тумора.

"Казаха ми обаче да ям и пия, каквото искам. Това беше грешка", подчерта той и обясни, че до голяма степен болестта се дължи и на хранителните му принципи. По думите му в днешно време почти няма храна, която да не е вредна за човешкия организъм.

"Може би само зеленчуците са полезни. На мен ми помогнаха и билките. Вярвам в силата на народната медицина", бяха думите му.

През януари Петър Гюзелев заяви в интервю за „24 часа", че лекарите му дават 4 месеца живот, който изтичат в края на февруари. "Не мисля за диагнозата. Мисля за музика, култура и работата си", сподели днес музикантът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама