Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1766358 www.bgdnes.bg

Татковци бранят Преслава

Татковци, почитатели на пищните форми на чалга певиците, ще ги бранят от ядосани майки. Сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град" призова вицепремиера Симеон Дянков да не допуска в НДК да се провеждат чалга мероприятия, на които Преслава, Анелия и компания показват прелести. Причина за гнева на разбеснелите се родителки е концертът за годишните награди на телевизия "Планета", който ще се проведе на 26 февруари.

"Чалга шоуто с т.нар. награди на телевизия "Планета" не бива и няма как да се проведе в зала 1 на НДК. Какво възпитателно и родолюбиво има в срамните и грозни сцени, в които нашумели попфолк певици се появяват пред публиката и тв камерите почти голи? Други пък излизат все по-често да пеят по сцените и изобщо без бельо само и само да си направят реклама" - недоволстват майките. Те се чувстват безсилни сами да се справят със ситуацията и затова призовават Дянков, който е принципал на сградата, да изпълни молбата им. Според родителките провеждането на подобни концерти може да навреди на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г.

Реклама

В отпор на дамите, които недоволстват предимно в социалните мрежи, на другия фронт застанали бащите. Масово татковците предпочитали да плакнат очи и уши с формите на Преслава и гласа на Ивана. "България Днес" потърси за коментар директора на телевизия "Планета" Хари Янакиев, който да обясни дали има вероятност концертът да бъде отменен или преместен на друго място.

"Исканията на тези хора са безумиe. Къде видяха насилие в нашия концерт?! В България всеки е свободен да си прави всякакви сдружения и да коментира всичко. Също така може и да се появи Сдружение на бащите за удоволствията, които искат Преслава да пее на площада. Не можем да ограничим действията на хората, когато живеем в демократична държава", заяви Янакиев.

 

Забраниха концерти пред църква

Концертът по случай 20-ата годишнина на музикална компания "Пайнер" разбуни духовете през лятото на 2010 г. Тогава мероприятието се състоя буквално пред главния вход на храм-паметника "Св. Александър Невски" в столицата. Според мнозина обаче мястото не е подходящо за подобни събития и беше наложена забрана за бъдещи концерти.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама