Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1775106 www.bgdnes.bg

Българки съблазняват арабски шейхове, взимат им парите

Българки мамят чуждестранни мъже и им измъкват парите под носа, разкриват частни детективи, наети да нищят случаите. Мъжете идвали в България, за да инвестират парите си, но обикновено оставали излъгани.
Жертвите са най-вече от Арабския свят, от емирствата. Те са твърде наивни, тъй като не са свикнали да ги лъжат, и се усещали чак когато олекнат с голяма сума. Случаите на измами са десетки. Повечето от момичетата са от провинцията, някои от тях са от ромски произход. Те разчитали основно на красотата си и подобрявали визията си, за да омайват чужденците.
Обикновено жените имали някой зад себе си, който ги обучавал как да се държат, за да правят впечатление на богатите господа. Връзката обикновено ставала по интернет в канали и сайтове за запознанства и споделяне. Там родните хитруши омайвали наивните араби, обяснявайки им как са влюбени в тях, споделяли си и ги обсипвали с внимание, дори обещавали женитба, докато наивниците захапят въдицата, след което започвали да им искат пари под различни предлози.

"Има давани суми от порядъка на 100 000 евро на един път, което наистина е невероятно" - казват пред "България Днес" занимаващи се с разследването.
Жените се прикрепяли към богаташите, обяснявали им колко много ги обичат. Чужденците пък лесно се хващали и започвали щедро да раздават пари и други подаръци. По тази схема 18-годишно момиче вече било горда собственичка на апартамент и пръстени с диаманти.
Жриците прилъгвали мъжете да си купят имот у нас, но понеже са чужденци, искали жилището да се пише на тяхно име. Така реално те получавали имота, без да плащат. "Това е много хубава гъвкава измама. Всичко е по лична сметка, добре изпипано, за да нямаш проблеми - откъде си придобил средствата", обясняват запознати със схемата.
Детективи близо 2 години издирвали българка, завлякла чужденец по този начин. Той обаче не можел да я осъди или поне не в български съд, понеже липсвала законова регламентация.

Реклама

След разкриване на измамната схема чужденците се плашели и започвали да проверяват всеки, който се появява в живота им. При следващо посещение у нас те искали охрана още от летището.
Тези дни полицаи от Търговище разкриха измамничка, ужилила чужденец с 15 хил. евро. 30-годишната жена от търговищко село завързала познанство с 48-годишен турчин с холандски паспорт. Двамата поддържали дистанционна връзка по интернет от средата на миналата година.
Дамата обаче не се представила с истинското си име, а регистрирала фалшив профил. Тя обещавала на своя Ромео да се съберат и да заживеят заедно в бъдеще. Под различни предлози тя измъквала от заслепения мъж суми за всякакви прищявки. Казвала му, че й трябват пари за лечение на някаква болест, за операция, за храна, за дрехи, а също и за решаване на имуществени проблеми. Влюбеният клъввал и й пращал суми чрез система за бързи парични разплащания. Измамницата си признала пред разследващите. Полицаите иззели от дома й лаптоп, мобилни телефони на различни оператори, сред които и чуждестранни, както и различни SIM карти, чрез които е била поддържана комуникацията.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Турците най си патят

Родни красавици най-често мамят мастити турски рентиери и хотелиери с хитра схема. Ползват се различни варианти, като любовният мотив или обещанията за дискретна запомняща се интимна връзка не е единственият. Хитри нашенци се представяли за преследвани на етническа основа, за защитаващи правата на малцинствата у нас или дори за далечни роднини на измамените.
Първият регистриран случай на измамен турчин е отпреди две години. Оттогава писмата от полицията в Турция за подобни мошеничества са се увеличили главоломно и често достигат 10-15 на ден.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама