Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17900580 www.bgdnes.bg

Събират пари за храна на кучето Депутат

Стопаните гледат бебе, молят за помощ

Фернанда има нужда от 200 лева, трябва и да се обезпаразити

Кучето Депутат има нужда от помощ! Стопаните на прочутото четириного Фернанда в момента са в затруднено положение и молят приятелите си за скромна сума, с която да осигурят храна за животното. Неговият осиновител Петър и половинката му наскоро станаха родители на момиченце и разходите на семейството сериозно се увеличиха. Кучето Депутат, което бе кръстено Фернанда, се нуждае от около 200 лева месечно.

"Този месец сме затруднени и ще ви помолим да ни помогнете с 200 лв. - пишат стопаните в социалните мрежи. - Те са за храна на Фернанда, обезпаразитяване, нов нагръдник и лакомства. Ще ви бъдем много благодарни! Всичко, което се купи за Фернанда, ще се снима като доказателство."

Реклама

Въпреки трудностите Петър и приятелката му нямат никакво намерение да се разделят с Фернанда. Кучето Депутат се превърна в знаменитост преди две години, когато гордо посрещна народните представители на червения килим при откриването на парламента. Почти всички депутати подминаха с безразличие бездомното животно, като единствено експремиерът Гълъб Донев го погали. След това десетки се заеха с издирването на животното и намирането на дом. В крайна сметка кучето се озова чак в "Малинова долина", където се среща с бъдещия си стопанин. Двамата се харесват веднага и Фернанда се прибира заедно с него в дома му. Следва борба за осиновяването му, като в крайна сметка Петър стана официален собственик на животното.

Проблемите на стопанина може да доведат до нови опити на "доброжелатели" да му отмъкнат прочутото политическо куче. Преди време активисти изпратиха инспектори от Столична община в новия му дом, които да проверят как се отглежда Фернанда. "Животното се отглежда при добри условия", заключават от Столичния инспекторат и подписват необходимия протокол. За Фернанда имаше куп мераклии за осиновители, които още не могат да приемат факта, че то вече си има нов стопанин.

Всеки, който иска да помогне, може да намери в социалните мрежи неговият стопанин Петър Илиев (Petar Iliev).

Четете още

БАУ! Кучето депутат влиза в политиката

БАУ! Кучето депутат влиза в политиката

Помните ли кучето Депутат? Ето какво се случва с него

Помните ли кучето Депутат? Ето какво се случва с него

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама