Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17901180 www.bgdnes.bg

Българският феномен Петър Байков има 50 гласа

Талантът на българският феномен - Петър Байков не познава граници

Актьор, виртуоз в дублажа, певец, композитор и художник. Петър Байков е роден в София, от дете рисува и озвучава популярни анимационни герои. Завършва Националната Търговско-Банкова гимназия, учи "Филмова и телевизионна продукция" в Лондон, завършва актьорско майсторство в "Нов Български Университет" в класа на Цветана Манева и Снежина Петрова.

Вижте какво разказа той за себе си в „Имате среща с... Диана Любенова":

-Как започна твоята приказка?

-Откакто се помня тя е част от мен! Неусетно стана моят живот и моята професия...

-Коя беше твоята най-любима приказка?

-Това беше приказката на Снежанка. Това беше първата, която ми подариха на видеокасетка и я гледах с любов всеки ден, знаех я наизуст и ми носеше много щастие!

Реклама

-Кой е първият ти опит с озвучаването?

-Първият беше на сериала с русалките. Отидох на кастинг и режисьорите много ме харесха, бях на 10 години! Те ми казаха това е твоята професия!

-Кой повярва в твоя талант?

-Семейството ми много ме е подкрепяло винаги и преподаватеите ми. Любовта на хората много ме окрилява да продължавам да го правя.

През 2019 г. Петър става финалист в "България търси талант", където пресъздава на живо общо над 40 различни мъжки и женски гласа.

С гласа си Байков дублира съвсем сам всички персонажи в специални издания на цели 6 филма на "Дисни". През миналата година печели в категорията "Най-добър актьор в дублажа" на наградите "Стоян Камбарев".

Сега представя дебютния си авторски проект - "Снежанка". В приказката на братя Грим, Петър Байков озвучава сам всички герои, създава собствена музика и илюстрации.

Четете още

Актрисата Слава Рачева: Летях с Педя човек в Космоса

Актрисата Слава Рачева: Летях с Педя човек в Космоса

Мъжът на Луиза Григорова СКОЧИ на хакерите

Мъжът на Луиза Григорова СКОЧИ на хакерите

Реклама
Реклама
Реклама