Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17914861 www.bgdnes.bg

Блокаж на улици в столицата! Таксиметровите шофьори излизат на протест

Днес ще излязат на протест таксиметровите шофьори в знак на несъгласие със закриване на таксиметрови стоянки в София. Демонстрацията започна в 10 часа пред Националния стадион "Васил Левски" и ще продължи до 12 часа, след което автомобилите ще се придвижат до Столичната община.

В хода на протеста автомобилите ще обикалят непрекъснато сградата на Общината, плътно и без да нарушават Закона за движение по пътищата.

Реклама

С протеста от бранша настояват за възстановяване на всички унищожени вече места за изчакване на клиенти.

Според анализ 40% от таксиметровата инфраструктура в зона "център" и над 20% от тази в зона "първа" са практически унищожени от действията на Столичната община.

Ключови места от централната градска част са оставени изцяло без каквато и да е таксиметрова инфраструктура. Това създава изключителни трудности в работата на заетите в таксиметровия превоз на пътници в София, твърдят синдикалистите.

"Излизаме на протест, защото нямаме друг законов начин", категоричен бе пред БНР Красимир Цветков от Националния таксиметров синдикат. "Поводът за протеста са премахнатите 22 таксиметрови стоянки от зони "център" и "първа" в столицата, без какъвто и да е дебат. Нещата преляха с ремонта и новата организация на движение в центъра на София преди няколко дни, когато Общината без предупреждение унищожи стоянките за таксита в района на НДК. Закриват се стоянки. Цели зони, огромни зони от центъра фактически са останали без места за престой и изчакване на клиенти от таксиметровите шофьори", обясни той в интервю за предаването "Преди всички".

По думите му вследствие на това таксиметровите шофьори търпят санкции всеки ден.

Четете още

Прокуратурата е съгласна Васил Божков да е на свобода, но срещу 500 бона

Прокуратурата е съгласна Васил Божков да е на свобода, но срещу 500 бона

Наследникът на Фики парадира с фамилията, композира музика едва на 6 години

Наследникът на Фики парадира с фамилията, композира музика едва на 6 години

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама