Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17937699 www.bgdnes.bg

КУЛТОВО! Абитуриенти пекат кюфтета в училище

  • Поредно скандално изпращане 
  • Ромски ритми гърмят в училищен двор в Хасково, дим се носи от скарата с месо 

Нови скандални кадри на изпращане на абитуриенти взривиха интернет. Нелепата ситуация се разиграва в двора на Природоматематическа гимназия "Академик Боян Петканчин" в град Хасково.

Реклама

На видеото е запечатано как зрелостници се веселят на макс и бият барабани. Към купона се присъединява и жена от публиката. Освен звучните ромски ритми учениците са си донесли и скара, на която мятат кюфтета и кебапчета, празнувайки сякаш са на селски събор в последния си учебен ден.

"България Днес" потърси за коментар заместник-директора на училището Донка Тодорова, но тя беше лаконична и незапозната със случая.

"И? Не знаех за това! Смятам, че трябва да се обърнете към някой по-компетентен", заяви Тодорова.

За мнение по темата се свързахме и с пресцентъра на Министерството на образованието.

"Доколкото разбираме, става въпрос просто за някакво изпращане с барабани. Ако е някакво обикновено тържество, не мисля, че има какво да коментираме", заявиха пред "България Днес" от ведомството.

През последните дни и други видеа на абитуриентски прояви дадоха повод за недоволство сред обществото. Във Варна учениците от Математическа гимназия "Петър Берон" минаха през училищния двор най-невъзмутимо, облечени като мутри, с черни качулки на лицата си и с бутилки с алкохол в ръце, като разливаха съдържанието му. Подобно на наборите си от Хасково, с цигански оркестри отбелязаха завършването си и зрелостниците от Втора английска езикова гимназия в София, които също барабаниха и танцуваха под съпровода на звучни кючеци.

Ромската музика очевидно е в основата на забавлението на абитуриентите, защото по подобен начин честваха завършването си и младежите от Първа езикова гимназия в София, които също си бяха викнали шумен оркестър и свиреха на барабани редом с музикантите.

Четете още

ВИП абитуриентите без ексцентричност

ВИП абитуриентите без ексцентричност

СКАНДАЛ във Варна! Абитуриенти празнуват като мутри

СКАНДАЛ във Варна! Абитуриенти празнуват като мутри

Андреа пее в прозрачна рокля за 6 бона пред абитуриенти (видео)

Андреа пее в прозрачна рокля за 6 бона пред абитуриенти (видео)

ХИТРО! Покана за бала с багер, тир и балон

ХИТРО! Покана за бала с багер, тир и балон

Реклама
Реклама
Реклама