Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17937884 www.bgdnes.bg

Искат затвор за сексуално насилвано от стопанина си куче

  • Джеси в ново семейство, възстановява се
  • Насилникът дрогирал и пребивал животното 

Доли ЛУКАНОВА

Нов живот започва брутално изнасилваното и тормозено куче Джеси от Пловдив. Питбулът вече официално има нов дом и се радва на любов и всеотдайни грижи от страна на своите спасители.

Реклама

Последните 11 години Джеси е жертва на ужасяващи посегателства. Освен сексуално насилвано кучето е дрогирано и жестоко бито от стопанина си Стоил Георгиев. Преди месец ученици от Френската гимназия се натъкват на покъртителна картина, след като виждат четириногото нарязано и едва ходещо със счупено краче. Момчетата стават свидетели как стопанинът с ритници вкарва кучето в апартамента си и веднага подават сигнал. След намеса на властите Джеси е предадена доброволно и започва лечение.

"В момента Джеси е малко по-добре психически. Нужно й е време, за да се възстанови напълно. Започна да играе и прави малки разходки. Вече не е така апатична", споделя пред "България Днес" Радослава Камбурова, която спасява малтретираното животно.

Пловдивчанката остава потресена от случилото се и отваря дома и сърцето си за изстрадалото животно. От ветеринарната клиниката, в която настаняват малтретираното куче, съобщават за страшни зверства, сред които дори заливане с киселина.

"Следите от издевателствата се заличават вече, но все още приема медикаменти, които са силни", допълва Радослава.

На 19 май любители на животните ще излязат на мирен протест в подкрепа на кучето и с искане за затвор спрямо насилника. Протестиращите ще се съберат в 14 часа пред Централна поща в град Пловдив. Организаторите призовават във всеки град да подкрепят всички четириноги, които биват подлагани на тормоз.

Реклама
Реклама
Реклама