Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17943280 www.bgdnes.bg

Барикадиралият се бивш полицай от Пловдив се предаде доброволно

Барикадиралият се бивш полицай от Пловдив се предаде доброволно тази сутрин около 5:30 ч. сутринта, съобщи Нова тв. 

Цяла вечер Венцислав Караджов, който в четвъртък беше осъден на доживотен затвор за убийството на родителите си, твърдеше, че е невинен и не възнамерява да влезе в затвора за престъпление, което не е извършил. С него разговаряха и психолози.

Реклама

През 2016 г. телата на родителите на осъдения бяха намерени безжизнени след спор за имот. Те водили дело със сина си, което спечелили.

Полиция и тежко въоръжена жандармерия беше отцепила района около дома на Караджов снощи. Сутринта той се е предал доброволно, потвърди адвокатката му.

Адвокатката му Зоя Тошкова обясни, че когато за последно разговаряла с него, той бил в добро психическо състояние, не бил притеснен от наличието на толкова полиция пред дома му. Според думите на Тошкова "някакъв знак" накарал мъжът да се предаде доброволно. 

Преди да се барикадира Караджов, се обадил на сина си и му казал да не се прибира вкъщи.

При задържането на мъжа не са използвани помощни средства, посочи на брифинг директорът на ОДМВР-Пловдив Георги Чергов. Оръжие или взривни устройства не са открити нито у него, нито в дома му.

Чергов обясни, че преговаряли с Караджов цяла нощ, имало дори кризисни моменти. 

"Около 5:30 ч. сутринта същият склони да се предаде. Няма пострадали, не са използвани помощни средства. Случаят беше решен благополучно и той е предаден на Съдебна охрана", обясни директорът на ОДМВР-Пловдив. 

До предаването на Венцислав Караджов се е стигнало по метода на убеждението, обясни полицията. Водили се тежки и продължителни разговори. 

Преди да се барикадира в къщата на убитите си родители, мъжът е скъсал гривната си за домашен арест.

Периметърът ще бъде отцепен, докато завършат претърсванията.

Синът на Караджов не се е прибрал вкъщи и не е участвал в преговорите за предаването му. 

Реклама
Реклама
Реклама