Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17945669 www.bgdnes.bg

НСО: Оказваме всеобхватно съдействие за разследването на катастрофата с Кирил Петков

Жената, която пострада тежко, е претърпяла няколко операции, но е без опасност за живота

Оказваме всеобхватно съдействие на компетентните органи по воденото следствие. Това съобщи Националната служба за охрана, която излезе с изявление във връзка с катастрофата край Аксаково вчера, в която участваше и съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

Реклама

Националната служба за охрана призовава към въздържание от разпространение на спекулативни, непроверени и необективни тези и хипотези по адрес на участниците в тежкия пътен инцидент, докато компетентните институции не приключат работата си.

"Убедени сме, че професионалните действия на разследващите и назначените експертизи ще покажат обективната истина", допълват.

От ръководството на НСО поднасят съболезнования на семейството и близките на загиналия при катастрофата водач и изразяват надежда за успешно и скорошно възстановяване на неговата съпруга. 58-годишната жена е в болница.

В социалните мрежи се коментира, че на мястото на катастрофата има ограничение от 60 км/ч заради кръстовището. Очевидци твърдят, че колата на НСО се е движела с много над ограничението. Някои съобщават, че са били изпреварени от автомобила преди катастрофата.

Инцидентът стана вчера около 17:30 на входа на Аксаково в посока Варна при сблъсък с кола на Националната служба за охрана, след като частният автомобил е излязъл откъм път без предимство. 

В трагичния инцидент загина 60-годишният шофьор на цивилен автомобил, а жената, която пострада, все още е в тежко състояние, но без опасност за живота.

Реклама

Жената остава в реанимация, но към момента няма опасност за живота й, съобщи д-р Валентин Власаков, началник по анестезиология и интензивно лечение към МБАЛ "Света Анна" - Варна.

58-годишната жена е претърпяла няколко операции в лечебното заведение през изминалата нощ и е на апаратна вентилация.

Четете още

Кирил Петков със съболезнования за смъртния случай в Аксаково

Кирил Петков със съболезнования за смъртния случай в Аксаково

Кирил Петков катастрофира край морето, има жертва

Кирил Петков катастрофира край морето, има жертва

Реклама
Реклама
Реклама